Twee keer per week is het mogelijk om te gaan zwemmen als zwangere in het Marnix bad. Ik werd door mijn verloskundige hierop gewezen om te gaan doen. Het is een ideale en veilige vorm van bewegen tijdens je zwangerschap. Ik heb veel last gehad van blessures, waardoor ik enorm beperkt ben om lekker te gaan sporten. Heel vervelend, maar zo is het nu eenmaal. Zwemmen is wel een fijne manier om toch in beweging te blijven. In dit blog mijn review van het zwangerschapszwemmen.

zwangerschapszwemmenZwangerschapszwemmen

Speciaal hiervoor heb ik een badpak aangeschaft. Mijn laatste badpak dateerde van ergens begin jaren negentig en was geinspireerd op Baywatch ;). Dat was ook een x aantal kledingmaten geleden. Ik draag altijd bikini’s. Alleen mijn favo glam bikini van Marlies Dekkers wil ik niet uitrekken, dus het werd tijd voor een nieuw badpak. Via de wehkamp heb ik een Noppies positie badpak aangeschaft. Hij past perfect en hierin voel ik me prettig om te gaan zwemmen.

Marnix bad

Ik ga naar het speciale zwangerschapszwemmen in het Marnix bad, dit gebeurt namelijk in een extra warm bad. Jee. Voordat de les begint kun je alvast naar binnen lopen. Voor ons is een lesje aquajoggen bezig. Na afloop verlaat iedereen het bad en worden er allemaal voorbereidingen getroffen. Eerst wordt het bad minder diep (waar blijft dat water?), van 1m80 naar 1m20, zodat we lekker door het water kunnen waggelen. Daarna gaan de rolluiken omlaag, zodat het een intieme setting word en niemand zwangere aapjes gaat bekijken. De dumbels worden tevoorschijn gehaald en nog wat drijfspullen voor later.

Zwangerschapsworkout

De workout duurt 30 minuten en is vooral een soort joggen in water en met dumbels je armspieren trainen. Dit is ideaal, want je moet straks wel je baby kunnen tillen! Het is fijn met je buik in het water, al moet ik wel even wennen aan het zwemmen. Je mag niet te grote beenslagen maken, want dat is niet goed voor onze kwetsbare heupen. Je zwemt vanuit je onderbenen, met je bovenbenen zoveel mogelijk tegenelkaar aan.

Na een half uurtje inspannen is het tijd voor ontspannen! We krijgen drijfkussens waarmee we heerlijk een kwartier lang alleen maar hoeven te drijven. De lichten gaan uit en het lijkt wel een welness.

Niet verkeerd hoor zwanger zijn 🙂 ! Na de les is direct de les babyzwemmen, oh dat ga ik hopelijk over een tijdje doen!

Kosten zijn EUR 4,90 per les.

Meer lezen over zwangerschap?

Wat doe jij aan sport of heb je gedaan tijdens je zwangerschap?

zwangerschapszwemmen