Binnenkort loop ik over de lekkere zandstranden van Ibiza. Mijn voeten kunnen nog wel een steuntje gebruiken. Daarvoor ga ik een lekkere zoutscrub maken met olijfolie en tea tree olie. Even geleden heb ik een suikerscrub voor het lichaam gemaakt. Nu kies ik voor zeezout omdat dit een sterkere korrel heeft dan suiker. Pas wel op met wondjes!

zoutscrub maken

Scrub je voeten goed

Zoutscrub maken: benodigdheden voor 1 á 2 toepassingen

♥ 5 lepels (zee)zout

♥ 3 lepels olijfolie

♥ 5 druppels tea tree olie

zoutscrub maken

zoutscrub maken

Doe het zout in het potje

Zoutscrub maken: Scrubben

Neem een glazen potje en doe 5 schepjes zeezout in de pot. Voeg tot 3 lepels olijfolie toe en meng dit goed door elkaar. Druppel daarna max. 5 druppels tea tree olie toe en meng dit weer goed door elkaar. Pak een bak of emmer met een laagje warm water en een handdoek. Maak je voet vochtig en neem een ruime lepel van het mengsel op je hand. Scrub je voeten goed en spoel na met het water uit de emmer. Droog je voeten goed af. Door de olie worden de voeten lekker zacht en soepel.

zoutscrub maken

Voeg tea tree olie toe

Waarom Tea tree olie?

Je voeten zitten vaak verstopt in je sokken en schoenen. Dit kan gaan broeien, waardoor schimmels en bacteriën vrij spel hebben. Misschien droog je jouw voeten niet helemaal goed af of sport je veel en krijg je last van zwemmerseczeem.  Dan is tea tree olie een goede oplossing.Tea tree olie is een essentiële olie uit Australië. Deze olie heeft een anti septische werking op schimmels, bacteriën en virussen. Super dus voor voeten die het zwaar te verduren hebben gehad! Pas op met essentiële oliën. Ze zijn namelijk erg krachtig en alleen voor uitwendig gebruik. Je hebt dus maar een paar druppels nodig. Test voor de zekerheid ook altijd uit of je geen reactie hebt op een olie.

Waarom is scrubben zo goed voor voeten?

Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen en losse velletjes van je voeten. De spieren in je voet worden gemasseerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd met als gevolg het gevoel lichte voeten te hebben. Een zoutscrub maken en deze regelmatig te gebruiken is dus heel goed voor je voeten.

zoutscrub maken

Lekker mijn voetjes verzorgen!

zoutscub maken

Schep wat op je hand

zoutscrub maken

Scrub je voeten goed

zoutscrub maken

Spoel ze goed af

zoutscrub maken

Droog je voeten goed af

Het is aan te raden om minstens eens per maand je voeten te scrubben. Sport je veel, doe het dan vaker bijvoorbeeld eens per week. Je voeten zullen je dankbaar zijn!

Te veel gedoe zelf maken? Je kunt het natuurlijk ook gewoon kopen.

Meer lezen over zelf maken?

cropped-LogoColorNoText.jpeg