Ik heb denk ik al ruim een jaar geen yoga meer gedaan. Ik ging voorheen naar een yogastudio in Hilversum, maar door de verhuizing naar Amsterdam heb ik nog niets vergelijkbaars kunnen vinden. Zeker niet qua prijs. Lang leve het internet. Ik heb een hele praktische website gevonden, waarmee je prima thuis yoga kunt doen. Heb je een laptop of beter nog een HDMI kabel om je laptop/IPad of PC te verbinden naar je televisie, dan kun je gewoon yoga thuis doen voor de tv. In dit blog gaat het over yoga with Adriene.

Yoga thuis online

Superhandig, yoga thuis doen! Yoga met Adriene is een website. Adriene is een dame uit Austin Texas en blogt over haar passie yoga! Ik heb haar gevonden door de filmpjes die zij plaatst op YouTube. Geen korte filmpjes van een paar minuten, maar yogasessies variërend van 20 tot 40 minuten. Je vind gratis video’s voor de volgende onderwerpen:

  • Yoga voor beginners
  • Foundation of Yoga (leer posities)
  • Yoga voor afvallen
  • Vinyasa yoga

Yoga voor beginners

Als je nog nooit yoga hebt gedaan en nog niet zo ver bent om naar een studio te gaan, maar wel heel benieuwd bent, dan kun je yoga voor beginners gaan doen.  Lekker yoga thuis doen, dan weet je al een beetje wat het inhoud als je daarna toch naar de studio gaat. Als je nog niets van yoga weet, dan zal je vrij snel opvallen dat heel veel dieren worden gebruikt bij de posities die je doet. Dit varieert van downfacing dog tot cobra of zoals hieronder de Cat.

yoga thuis

De kat

Foundations of Yoga

Dit vind ik echt supertof! Ik heb vaak het probleem dat ik niet zeker weet of ik de positie wel goed uitvoer. Voor de rust in mijn hoofd is het dan wel zo prettig om die houdingen even apart te oefenen. Zo kun je bij een volgende sessie met meer zekerheid de oefeningen uitvoeren.

yoga thuis

focus is key

Yoga voor afvallen

Wil je flink zweten en vet verbranden? Dan kun je met yoga voor afvallen aan de gang. Hieronder zet ik een filmpje die je thuis kunt gaan doen.

Vinyasa

Vinyasa (Ashtanga) is een yoga stijl gericht op je spieren, conditie en balans. Het is een speelse vorm waarbij je wordt uitgedaagd om je mentaal te ontspannen, terwijl je fysiek bezig bent. Het zijn vaak herhalingen van oefeningen in een bepaalde vaste reeks. Hierdoor kan er een flow ontstaan. Hoe vaker je dit doet, hoe sneller je in die flow terecht kunt raken. Ik vind het een erg pittige vorm, het valt in dezelfde categorie als power yoga. Gegarandeerd spierpijn na het doen van Vinyasa. Ik geef zelf altijd meer de voorkeur aan Hatha Yoga of aan Hot Yoga.

Enthousiast geworden? Neem eens een kijkje op de website van Adriene Doe je aan yoga (thuis) en welke vorm doe je dan?

Namasté – Het gaat je goed!

Meer lezen over (het gezonde effect van) bewegen & sport

cropped-LogoColorNoText.jpeg