Yoga oefeningen om te rekken en strekken

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

september 2, 2017

Sinds een paar maanden loop ik bij een fysiotherapeut omdat ik een slijmbeursontsteking heb in mijn heup en verkrampte spieren in mijn rug. De slijmbeursontsteking is ontstaan door een overbelasting door sporten een aantal maanden geleden. In een korte periode ging ik meer sporten dan normaal en dat kon mijn heup blijkbaar niet aan. Daarna ging ik vier weken op reis naar de USA en had ik enorm veel klachten. Erg vervelend.

Ik werk vanuit huis. Ik zit een groot deel van de dag achter mijn computer en beweeg daardoor niet voldoende. Af en toe sta ik op voor een kopje thee of koffie of doe wat huishoudelijke klusjes. We werken met zijn allen steeds meer thuis, maar krijgen de vaak dure ergonomische spullen niet van onze werkgever of de investering als kleine zelfstandige is in het begin te groot. In dit artikel lees je welke yoga oefeningen jij als mede thuiswerker kunt doen om vervelende werk blessures te voorkomen en je zo gezond mogelijk kunt blijven werken.

Yoga oefeningen om te rekken

Na deze USA reis waren de klachten niet weg en heb ik hulp gezocht. Na een paar weken ging ik nog een weekje naar Ibiza. Ja, wat een leven heb ik hé ;). Hier heb ik veel op het strand en aan het zwembad gelegen, waardoor mijn heup lekker veel rust heeft gekregen. Eenmaal thuis kreeg ik enorm veel last van de spieren in mijn rug en heb ik een dag jankend thuis gezeten van de pijn en moest ik een verjaardag afzeggen. De fysio vermoed dat dit komt door een verkeerde houding, door geen ergonomische werkplek te hebben en te weinig beweging door de dag heen. Oeps!

Toen ik de spullen in huis samen met mijn vriend uitzocht, hebben we gekeken naar wat we mooi vinden. Er was toen geen verwachting dat ik uiteindelijk vanuit huis zou gaan werken. Nu het eenmaal zover is, is de eettafel te hoog, of zijn juist de eetstoelen te laag. En zit ik niet juist in de stoel. Ik wil ook nog wel eens lekker vanaf de bank werken. Ook hier is mijn houding niet juist.

Welke oefeningen kun je doen?

Werk jij net als ik vanuit huis, dan kun je de volgende twee simpele oefeningen in de video doen, om gezonder thuis te werken. Ik heb me voor de gelegenheid omgekleed, maar dat hoeft helemaal niet. Zolang je kleding niet te strak zit, kun je deze oefeningen prima doen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=a6uOJTIH_G8[/embedyt]

♥ Draai je hoofd eerst naar links rondom en dan rechts rondom, doe dit drie keer.

♥ Doe de kat positie. Adem in en maak je rug bol, adem uit en maak je rug hol. Doe dit vijf keer.

Hoe vaak moet ik dit dan doen?

Probeer ieder 1-2 uur even deze korte oefeningen te doen. Een andere tip is, koop een ergonomisch kussen voor in je rug. Ik loop er de hele dag mee rond! Succes. Laat me weten of je andere simpele goede rekoefeningen doet tijdens het thuiswerken!

Meer lezen over yoga?

Andere tips?

Wil je van jouw werkplek een holistische werkplek maken? Dat kan! Plaats dan een zoutlamp met edelstenen in de ruimte waar jij werkt en specifieke planten die gifstoffen uit de kamer halen.

Deze lampen zijn sfeer verhogend en reduceren stress of andere vervelende zaken! Kies voor rozenkwarts als je specifiek gaat voor stress verminderen. Wil je een lamp die werkt tegen de straling van elektrische apparaten en mobiele telefoon, kies dan voor bergkristal.

Meer lezen over (het gezonde effect van) bewegen & sport

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op