Al enige tijd werk ik samen met Nana. Mensen helpen hun gezondheid te ontwikkelen is iets waar we beiden erg blij van worden. Nana vanuit sport en fysieke gezondheid en ik vanuit balans en voeding. Tuire sluit zich bij ons aan als yoga en mindfullness trainer. Deze drie eenheid met een breed spectrum aan kennis en kwaliteiten willen zich graag aan de wereld voorstellen. Ga mee met Healthy Life Academy’s allereerste retraite en maak kennis met onze diverse workshops. Deze winter retraite is van 8 t/m 11 februari 2018 in een oude authentieke boerderij in de Purmer, vlakbij Amsterdam en bedoelt voor iedereen die in 2018 nieuwe vaardigheden en inspiratie wil opdoen om happy & healthy het nieuwe jaar in te gaan. 

Bezig met een gezonde lifestyle

We hebben het programma voor de retraite zo gemaakt dat er naast (minimaal) drie workshops per dag genoeg tijd is voor jezelf om te ontspannen, te genieten van de natuur, om te slapen, te lezen of wat je ook prettig vind en goed voelt om te doen.

Drie belangrijke pijlers van wellbeing oftewel welzijn komen samen in deze Winter Retraite; gezonde voeding, een nieuwe relatie aangaan met jouw mind door het doen van mindfullness en het zorgen voor jouw mentale gezondheid.

Gedurende de winter retraite zullen onder andere de volgende Healthy Life Academy workshops worden aangeboden:

  • Voeding en Mindfulness workshops
  • Meditatie sessies
  • Mindful Yin/Hatha Yoga sessies
  • Work-outs

 

Links naar rechts: Marlies, Nana en Tuire

 

Waarom Healthy Life Academy?

Wij starten deze retraites, omdat we zelf hebben gemerkt dat je gedurende je leven tegen stressvolle situaties aanloopt. Je leert op school niet hoe je daarmee om moet gaan en meestal is dat ook niet iets wat preventief in je eigen opvoeding zit. We zijn geneigd om in een overlevingsstand over te schakelen als ons iets heftigs overkomt. Hoe hard je ook probeert om vervelende gebeurtenissen zoals een persoonlijke crisis, het overlijden van dierbaren of een baan die zwaar op je privé of gezinsleven drukt weg te drukken, het komt altijd weer terug. Op de lange termijn breekt dat op.

Je hebt eigenlijk twee keuzes. Je kunt doorgaan totdat je volledig opbrand of je leert gezonder met stress om te gaan. Ook preventief raden we je aan om te leren gaan met deze onvermijdelijke onderdelen van het leven. Juist dan voorkom je dat je in een megacrisis terecht komt met alle gevolgen van dien. Het gezegde; voorkomen is beter dan genezen, is hierop van toepassing.

Activiteiten

Door het doen van mindfull activiteiten ervaar je om in het hier en nu te zijn. Je ontspant en focust je op de activiteit die je aan het doen bent.  Door dat te doen, heb je geen tijd om na te denken over het verleden of de toekomst. Die relatie die is stukgegaan of die collega op het werk waar je gek van wordt. Door het mindfull doen van activiteiten beseft je achteraf dat je er niet over hebt nagedacht. Dit werkt opluchtend en bevrijdend.

Dit kun je natuurlijk zelf ook thuis doen, maar vaak is het probleem dat je jezelf niet gunt om in het hier en nu te zijn en je jezelf eigenlijk kwelt met ellende uit het verleden of angst voor de toekomst. En dat is helemaal niet nodig. Je leeft nu. Wij helpen je daarbij en leren je om het ook thuis te kunnen doen. Ik houd persoonlijk erg van de ZEN gedachte. Vooral deze uitspraak vind ik erg mooi:

Zen uitspraak

Tijdsvormen – verleden, heden en toekomst –  zijn geen vormen van de tijd; ze zijn vormen van de mind. Wat het denken niet meer voor zich heeft, wordt het verleden. Wat het denken voor zich heeft, is het heden. En wat het denken voor zich zal hebben, is de toekomst. Het verleden is wat niet meer voor je ligt. De toekomst is wat nog niet voor je ligt. En het heden is wat voor je ligt en zich aan je gezichtsveld onttrekt.

Weldra is het verleden tijd.  Als je niet aan het verleden hangt….want aan het verleden hangen is uiterst dom. Het is niet meer en gedane zaken nemen geen keer. Wat voorbij is, is voorbij! Klamp je niet vast aan de toekomst – je hoop, je fantasieën, je plannen voor morgen – want morgen wordt vandaag en dan wordt het gisteren. Alles wordt gisteren. Alles ontsnapt aan je greep. Als je eraan hangt zorgt dat alleen maar voor misère. Je moet het laten gaan.

(bron: The Great Zenmaster Ta Hui hfst 10)

 

healthy life academy

 

Boerenlandschap in Nederland

Nana en ik waren afgelopen zomer op Ibiza en we zagen Healthy Life Academy al helemaal voor ons. Nu is dat niet zo moeilijk op dat prachtige eiland. Het weer is bijna altijd goed en er heerst een heerlijke relaxtheid, die ik nergens anders ter wereld heb ervaren. Toch kiezen we bewust voor Nederland. Door kamers te delen kunnen we de prijzen laag houden en iedereen die er even uit moet toch de kans bieden om met ons mee te gaan.

Het weer kunnen we helaas niet controleren. Toch is het Nederlandse boerenlandschap prachtig in de winter. Persoonlijk hoop ik ook op sneeuw in februari! Ieder ander weer is ook prima, we kunnen ons overal op kleden. Rondom de grote boerderij liggen weilanden waar schapen lopen en kun je kilometers van je afkijken. Nana zal voornamelijk de buitenactiviteiten gaan doen.  Zij runt Fitness Academy Amsterdam en weet alles van anatomie van het lichaam en hoe je op een gezonde manier kunt bewegen.

Alle activiteiten zijn voor iedereen mee te doen. Afhankelijk van de groep en de conditie van de groep zal Nana haar programma daarop aanpassen. De winter retraite is mensenwerk en dus maatwerk. Het is allemaal gericht op een gezond weekend waarin jij kan ontspannen, je werkstress los kunt laten en met een leuke, gezellige groep gelijkgestemden een paar dagen volledig verzorgd weg bent.

healthy life academy

Yoga en Mindfullness

Nana ontmoette Tuire (spreek uit als Toeire) op een bruiloft. Daar was direct een klik en waren beide dames enorm enthousiast over het organiseren van retraites.  Tuire heeft een bedrijf waar ze dagelijks bezig is met yoga en mindfullness sessies voor particulieren en bedrijven. Ze komt net terug van twee weken in de bergen van Spanje te hebben gezeten om een groep mindfullness technieken en yoga te leren. Tuire is docent en geeft diverse vormen van yoga, maar focust zich voor onze retreat vooral op yin yoga en hatha yoga.

Bij yin yoga zit je langer in houdingen. Het is een eeuwenoude meditatieve vorm van yoga. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het is een fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft. Deze fantastische specialismes mogen we toevoegen aan Healthy Life Academy.

Tuire en Nana zijn beide Finse, alleen Tuire beheerst niet de Nederlandse taal. De yoga en mindfullness sessies zullen daarom in het Engels worden gegeven. De andere workshops zullen in het Nederlands worden gegeven of deels in het Engels, in het geval er mensen mee zijn die de Nederlandse taal niet beheersen.

Winter retraite is All inclusive

Alles is inclusief tijdens de winter retraite. Er zijn geen verrassingen, geen bijkomende kosten. De prijs is de volledige prijs inclusief alles. Op de website van Healthy Life Academy lees je meer over deze retraites. Als je vragen hebt, laat ze hieronder in de comments of neem contact op via e-mail: info@healthylifeacademy.nl.

Meer lezen over retraites

healthy life academy