Detoxen doe je iedere dag met water!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

maart 1, 2015

Het lichaam bestaat voor 70% uit water. Erg belangrijk dus om iedere dag voldoende te drinken om alles wat je verliest op een dag weer aan te vullen. Het spreekt voor zich dat je meer nodig hebt als het warm weer is of wanneer je gesport hebt, maar buiten dat heb je iedere dag opnieuw drie liter vocht nodig. In dit blog alles over het belang van water.

Natuurlijke Detox

Water zorgt voor opslag en transport van warmte, maar ook voor transport van afvalstoffen, antistoffen en bouwstoffen. Het is een dagelijkse detox. Hier zorgt het lymfestelsel namelijk voor. Dit stelsel kan niet werken zonder hulp van vocht. De lever neemt het automatisch over als er geen water is. Doordat de lever extra hard moet werken, ben je sneller vermoeid. Een hele simpele oplossing is meer te drinken voor minder vermoeidheid!

water

Bestrijd moeheid

Gaap je veel in de loop van de dag, maar ben je niet echt moe? 2% uitdroging geeft al een energieverlies van 20%. Je zou dus zomaar te weinig water kunnen hebben gedronken! Te weinig vocht kan je lichaam blijvend beschadigen. Dit gebeurt al bij een vochtverlies van 10% in het lichaam.

Wees lief voor je lijf

Koud water is niet zo goed voor je darmen en moet in je lichaam eerst warm worden gemaakt om bruikbaar te zijn. Het is dus gezonder om dit lauwwarm te drinken of drink bijvoorbeeld thee. Ijskoud water kan je darmen zelfs stukmaken!

Doe ook de water challenge

water

challenge

Deze challenge doen we op het werk. Eerlijk gezegd is het best wel lastig, maar een supergoed streven, want het is zo belangrijk!! Je kunt deze vinden via google – waterchallenge, onder afbeeldingen. Print ze uit voor je collega’s en doe mee!

Als je één glas water per uur drinkt, dan zit in de goede richting. Je hebt namelijk op normale dagen drie liter vocht nodig per dag. Één liter haal je uit je eten en de rest zul je zelf moeten aanvullen. Let op met koffie. Drink hier altijd een glas water bij, want koffie onttrekt juist weer vocht uit je lichaam en kun je niet meetellen. Een aantal soorten kruidenthee doen dat ook, zoals bijvoorbeeld venkelthee. Drink hier ook altijd extra vocht bij.

Tip

Met deze dopper kun je op een leuke manier voldoende vocht binnen krijgen iedere dag. Je kunt hem ook meenemen als je gaat picknicken/barbequen in het park, want je kunt hem omvormen tot bekertje. Ook is hij als bidon te gebruiken bij het sporten. Handig!

waterMeer lezen over detoxen

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op