8 december keek ik koffietijd en werd ik blij verrast door een nieuw initiatief van Rudolph van Veen. Hij is een Foodfirst Network platform gestart waarbij hij mensen gezonder en fitter wil maken door onder andere voeding en geneeskunde te combineren. Dit verbaasde me enigszins, want Rudolph is altijd de taartenbakker die mega veel suiker gebruikt en andere ingrediënten waarbij je de term ‘gezond’ wel kunt wegstrepen. Het is juist het tegenovergestelde. Toch vind ik het wel tof dat hij dit doet. Alsof Rudolph ook wakker is geworden en beseft dat de wereld wel een beetje gezonder en fitter mag worden. Top!

Wat is Foodfirst Platform?

“Gezond leven begint met goede voeding – FoodFirst. Maar er is meer voor nodig. Daarom vind je bij ons de beste experts uit verschillende vakgebieden. We werken samen met artsen, koks, bewegingsexperts en voedingsdeskundigen, diëtisten, psychologen en andere leefstijlexperts. Zij laten zien wat jij het beste kunt eten en moet weten om vitaler te worden. Aangevuld met informatie over gedragsverandering, bewegen, sport, yoga, slapen en ontspannen.

Het effect van je nieuwe leefstijl kun je al snel merken. Binnen 10 dagen ervaren de meeste mensen dat ze meer energie krijgen. Een beter humeur, helderder brein en meer concentratie. Ook huid, haar, nagels en stoelgang profiteren vaak mee. Je gaat je, kortom, gewoon een stuk beter voelen. Helemaal als je minder, of geen, medicijnen meer nodig hebt”.

Voeding en geneeskunde

Het allerleukste vind ik nog wel dat het platform doet wat ik al jaren doe. Recepten en gerechten maken specifiek om bepaalde (kleine) kwalen te behandelen. Rudolph doet dit niet alleen, maar samen met een arts. Nog zo’n bijzondere toevoeging, aangezien artsen niet worden opgeleid in voeding. Gelukkig gaan ze zich steeds meer scholen naast hun studie geneeskunde, om patiënten zo compleet mogelijk te kunnen helpen om gezonder en fitter te worden. Dat is top, want zo kunnen ook hele serieuze kwalen of misschien zelfs wel chronische ziektes worden aangepakt. Naast de combinatie van voeding en geneeskunde mag bewegen en ontspanning uiteraard ook niet ontbreken, dus daar hebben ze een specialist voor ingeschakeld.

Foodfirst Network

Dit nieuwe platform is gemaakt door makers van 24Kitchen en die professionaliteit straalt het ook uit. Ze hebben als visie:  je hebt Netflix voor je films en series, Spotify voor je muziek en dan Foodfirst Network voor je gezondheid. Dat idee snap ik, want het is tegenwoordig een trend om abonnementen te verkopen en op die manier bind je klanten aan je. Ik moet nog even de kat uit de boom kijken, eerst zien dan geloven. Een gratis proefabonnement van een maand zou me over de streep kunnen trekken.

Gezondheid voor iedereen

Ik vind op dit moment het bedrag per maand te hoog, ze vragen EUR 4,99 per maand, dat klinkt misschien niet zo veel, maar ik leg je zo uit waarom ik het teveel vind. Ik vind het initiatief zo goed, dat het voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn. Iemand die leeft van een bijstandsuitkering, die het echt nodig heeft, want gemiddeld gezien leeft deze groep veel ongezonder dan mensen die het breder hebben, zouden ook de mogelijkheid moeten hebben om mee te doen.

Ik zou gestart zijn met EUR 2,99. Dan zou ik het persoonlijk ook direct hebben aangeschaft. Nu wacht ik nog even. Ik heb Netflix, Spotify en doneer iedere maand aan drie goede doelen een klein bedrag, alles bij elkaar opgeteld als schrijver wordt het gewoon te gek. Misschien kan Foodfirst Network nog wel afspraken maken met de zorgverzekering om een bedrag te kunnen declareren als investering in een goede gezondheid?

Een minpuntje is dat het niet direct helemaal duidelijk is wat je nu precies allemaal krijgt voor het membership, dat kon ik niet terugvinden bij de vragen. Ik had graag een pagina met opsommingspunten gezien, dan is het helder. Nu moet je de hele voorpagina af en alle filmpjes kijken en sorry klinkt heel lui, maar dat doe ik niet. Ik heb één filmpje gekeken en dat wil ik gewoon precies weten wat het inhoudt!

Graag bied ik mijn hulp aan!

Ik ben in ieder geval heel erg blij dat dit initiatief op deze manier wordt neergezet en dat voeding en geneeskunde steeds meer samengevoegd gaan worden. Mochten jullie me nodig hebben, mail me dan vooral Rudolph 😉

Meer lezen over (het gezonde effect van) bewegen & sport

WAT VIND JIJ VAN DIT INITIATIEF EN ZOU JIJ DIT ABONNEMENT KOPEN?

logo