In deze blog 3 keer gember vertel ik je meer over de gezonde eigenschappen van gember. Gember is de laatste jaren ontzettend populair geworden en dat komt vooral omdat steeds meer mensen de goede eigenschappen van gember zijn gaan ontdekken. In de video hoor je drie toepassingen van gember voor verschillende kwalen. Dit kruid gebruiken wij vooral in onze baksels, zoals gemberkoek en speculaas. We drinken het als thee maar ook als het populaire ginger ale, het alcoholvrije drankje met gember die ik ook steeds vaker bestel op een terrasje.

vlog drie keer gember3 keer gember

  • Zwangerschap
  • Griep en verkoudheid
  • Migraine

Tip 1: Gember en je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is gember ideaal om te gebruiken. Het is een natuurlijk middel en helpt veel vrouwen tegen ochtendmisselijkheid. Ongeveer 50% van de zwangere vrouwen heeft last van misselijkheid en braken. De klachten beginnen vaak voor de negende week en gaan na vier maanden vaak weer weg.

Recept voor gemberthee

Zet de waterkoker aan en snijd een plakje van 1 cm af van de gemberwortel. Doe deze in je glas en vul hem met kokend water. Laat het rustig afkoelen en drink je gemberthee.  Je kunt als je dat lekker vind ook je favoriete thee maken en dan een plakje gember toevoegen.

Gember wordt als veilig beschouwd. Om je misselijkheid te bestrijden wordt aangeraden om dagelijks een tot anderhalve gram gember nemen (bron). Check altijd eerst met je huisarts of voedingsdeskundige of het voor jou verstandig is om verse gember of supplementen te gebruiken tegen je misselijkheid.

Tip 2: Gember bij griep of verkoudheid

Griep of verkoudheid is ontzettend vervelend. Je kunt er niet veel aan doen, behalve dan dat je jouw lichaam kunt ondersteunen met gezonde voeding. Verder zal je het moeten uitzweten.

Je lichaam verhoogt zijn temperatuur en op die manier wordt het virus bestreden. Gember is ontstekingsremmend en zorgt ervoor dat de griep of verkoudheid wordt bestreden op een natuurlijke manier. Neem tijdens je verkoudheid of griep maximaal 4 kopjes gemberthee om je lichaam te helpen bij het herstelproces.

Tip 3: Gember en migraine

Steeds vaker hoor ik dat mensen baat hebben bij het drinken van gemberthee bij migraine. Het is van belang om direct bij het voelen opkomen van de migraine een kopje gemberthee te drinken. Verder om het te voorkomen is het goed om dagelijks gemberthee te drinken. De effecten zijn nog niet wetenschappelijk bewezen, maar als je last hebt van migraine is het zeker de moeite waard om zelf uit te proberen wat de effecten bij jou zijn.

Tip: Houdt een dagboekje bij gedurende vier tot acht weken om te zien of gember effectief is voor jouw migraine. Je kunt onderzoeken of gember je aanval voorkomt, verlicht of sneller laat afnemen.

Meer lezen over gember