Ik heb er ook weer een te pakken. Een beginnende verkoudheid. Ik voel een prikkelend gevoel op mijn lip. Oh nee, een koortslip! Dat betekent dat mijn weerstand laag is. Ik denk even na hoe dat kan komen. Gisteren heb ik twee grote mergpijpen gegeten. Ik snoep eigenlijk weinig tot nooit, want ik wordt altijd direct gestraft en ja hoor ook deze keer. Wakker worden met een koortslip en me grieperig voelen. Vannacht werd ik al wakker van een spiertje die ik verrekte in mijn slaap en van een harde nies van mezelf. Ja, het is zover, ik ben verkouden!

Verkoudheid

Ik moet zeggen dat ik niet vaak verkouden ben. Nu ga ik dat gelijk even afkloppen op hout natuurlijk! Dat wil ik niet jinxen. Over het algemeen is mijn weerstand goed sinds ik mijn lifestyle compleet heb omgegooid. Vroeger en dan praat ik over >7 jaar geleden had ik om de haverklap een koortslip. Gek werd ik er van. De een was weg en de ander kwam alweer op. Ik rookte toen nog en dronk in de weekenden een glaasje teveel. Daarnaast was mijn voeding niet gezond. Ik dacht van wel, maar ik had die kennis helemaal niet.

Ik ben opgegroeid met te eten wat ik lekker vind en niet naar eten dat mijn lichaam voedt. Tijdens mijn studententijd en daarna heb ik een tekort aan vitamines gehad, waardoor ik veel last had van mijn prikkelbare darm en mijn weerstand slecht was. Het enige wat ik goed deed, wat ik nu niet meer doe, is drie keer per week sporten. Mijn lijf was dus wel fit, ondanks dat ik veel last had van spierpijnen. Achteraf gezien kwam dit ook door tekorten.

Gooi je lifestyle om

Toen ik mijn lifestyle omgooide ben ik een opleiding tot natuurvoedingsadviseur gaan doen. Ik merkte dat mijn algemene kennis over voeding niet zo heel goed was. Hier leerde ik onder andere over voedingssupplementen. Er wordt veel over gezegd en geschreven, maar ik ben van mening dat de juiste voedingssupplementen je lijf en weerstand een stuk gezonder kunnen maken. Een gezond dieet is natuurlijk het beste, maar helaas denken veel mensen onterecht dat ze gezond eten. Door de jaren heen bouw je tekorten op die er vaak na de overgang uit gaan komen.

Ik adviseer iedereen om een hooggedoseerde multi te nemen inclusief vitamine D en een paar keer per week een capsule omega 3 te nemen. Ben je verkouden koop dan een vitamine C supplement met 1000 mg in de tablet. Dit helpt je snel weer op de been. Uiteraard moet je gezond eten het hele jaar door voor een optimale weerstand, je kunt dit niet vervangen met tabletten.

Ik hoop dat je snel van je verkoudheid af bent! Wat zijn jouw tips & tricks bij een verkoudheid?

Meer lezen over koortlippen?

verkoudheid