Vandaag een recept met veel groente. Naast heel veel lekkere veggies zit er ook nog een kipfilet gewikkeld in parmaham bij. Lekker! Als je hem vegetarisch wilt maken, dan zou je de kip weg kunnen laten. Je zou dan wat paddenstoelen erbij kunnen doen als vleesvervanger.

Veggies met kip 2 personen

♥ 12 cherrytomaatjes

♥ 1 courgette in kwartjes

♥ 1 rode ui in stukjes

♥ 2 rode paprika’s in stukjes

♥ 225 gram aardappelen (Nicola)

♥ 3 takjes verse tijm

♥ 1 theelepel chilipoeder

♥ 2 kipfilets

♥ parmaham

♥ olijfolie

♥ ovenschaal

♥ Satéprikkers

Alle groente in de ovenschaal

Alle groente in de ovenschaal

Veggies met kip maken

Zet de oven aan op 200 graden. Doe de cherrytomaatjes in de ovenschaal. Snijd de courgette, de ui en de paprika’s en doe ze in de ovenschaal. Doe daar 2 eetlepels olijfolie bij en hussel ze goed door elkaar. Doe daar peper en zout bij naar smaak. Schil en snijd de aardappelen in stukjes. Bak ze in een braadpan, zodat ze gaar de oven in gaan. Doe de aardappels bij de groentes in de ovenschaal. Pak 3 takjes verse tijm en ris de blaadjes van de tak. Strooi deze over het gerecht. Strooi ook 1 (kleine) theelepel chilipoeder over het gerecht.

veggies met kip

Bak de aardappels

Kip met parmaham

Zorg dat je 1 kipfilet hebt per persoon. Doe hier zout en peper op en wrijf het er even in. Wikkel de kip in de parmaham en zet het vast met een satéprikker.

veggies met kip

Kip in parmaham

Zet de ovenschaal met de groente en de kip in de oven en laat dit 20 minuten bakken. Haal bij het opdienen de satéprikkers uit de kip.

veggies met kip

Eet smakelijk

Hopelijk heb ik je weer wat inspiratie gegeven voor een lekkere en gezonde maaltijd! Je kunt uiteraard ook lekker variëren met je veggies.

Meer recepten lezen

veggies met kip

 

cropped-LogoColorNoText.jpeg