Verwen jezelf met mijn favo vegetarische pizza pesto!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

juni 26, 2016

Niets zo lekker als een goed gevulde pizza. Maar alleen vers en liefst zelfgemaakt. Vandaag maak ik een vegetarische pizza pesto met allerlei lekkere ingrediënten. De bodem heb ik deze keer gehaald, maar als je wat extra tijd hebt kun je deze ook prima zelf maken. Speciale bodems gemaakt van spelt bijvoorbeeld kun je krijgen bij de biologische winkels. Bijgaand recept is voor 1 pizza. Enjoy!

Vegetarische pizza pestoVegetarische pizza pesto

Dit is een van mijn favorieten; de vegetarische pizza pesto. Normaal gesproken kies ik altijd voor tomatensaus als basis van mijn pizza, maar het gebeurde eens dat ik de tomatensaus was vergeten en toen pesto heb gebruikt als basis. Dit beviel me zo goed, dat dit een van mijn favorieten is geworden.

Ingrediënten voor 1 pizza

♥ pizzabodem (uit de supermarkt of vers gemaakt)

♥ 1 bolletje mozzarella

♥ bakje champignons

♥ 1 potje groene pesto

♥ bakje cherry tomaatjes

♥ basilicum uit potje

♥ oregano uit potje

♥ peper en zout

vegetarische pizza pesto

Start cooking

Zet de oven aan op 200 graden en laat deze 10 minuten voorverwarmen. Besmeer een pizzabodem ruim met groene pesto. Snijd de champignons in plakjes en leg ze op de pizza. Snijd ook de cherrytomaatjes in plakjes en leg deze op de pizza. Snijd de mozzarella in plakken en beslis hoeveel je op de pizza wilt hebben. Ik zou een 1/2 bolletje aanraden.

Eindig met de kruiden. Strooi basilicum en oregano over de pizza en doe peper en zout naar smaak erover. Top af met een klein beetje olijfolie. Niet te veel, want dan komt er teveel vocht op de pizza. Mocht je nog pijnboompitjes hebben liggen, dan zou je die er ook nog over kunnen doen. Altijd een lekkere smaak voor op de pizza, Doe de pizza 10-15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden en wacht tot de mozzarella gesmolten is. Eet smakelijk!!

Jammer genoeg ben ik vergeten een foto te maken van het eindresultaat. Ik maak hem vast nog eens binnenkort, dan zal ik er een foto van maken.

Meer recepten lezen

vegetarische pizza pesto

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op