4 Praktische tips om van een koortslip af te komen

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

januari 29, 2017

Net op het moment dat je een leuk feestje hebt, een sollicitatiegesprek of een ander belangrijk moment piept ie erdoor, de koortslip. Herken je dat? Superirritant en ontzettend vervelend. Jij kunt beslissen om minder koortslippen te krijgen. Er zijn namelijk goede oplossingen om een koortslip te behandelen met natuurvoeding. Voor de momenten dat je naast je normale voeding extra ondersteuning kunt gebruiken is het raadzaam om je voeding aan te vullen met een hoog gedoseerd voedingssupplement. In dit artikel lees je praktische oplossingen over van een koortslip af komen.

Van een koortslip af komen

Vanuit de natuurvoeding en de visie van Lekker & Gezond is het belangrijk om naar de oorzaak te kijken voordat je naar oplossingen gaat zoeken. Om de oorzaak te kunnen achterhalen, moet je eerst leren wat het virus is en hoe het ontstaat. Daarna is het goed om te weten wanneer jij vatbaar bent voor het virus. Tenslotte gaat het om het toepassen van de juiste voeding en het weglaten van de verkeerde voeding. Tja, hoe doe je dat?

Om je alvast een beetje nieuwsgierig te maken naar mijn boek, geef ik je alvast wat tips. Als je een koortslip wilt voorkomen, zijn er namelijk een aantal praktische tips die ik je alvast mee wil geven. Deze zijn van toepassing tijdens je menstruatie:

Tip 1# Eet geen chocolade!

Wat? Dat meen je niet! Ja helaas. Als je een koortslip wilt voorkomen tijdens je menstruatie, eet dan geen chocolade. Hierin zit het aminozuur arginine. Als de balans tussen lysine (ook een aminozuur) en arginine weg is, dan is het risico op een koortslip groter. Een overschot aan arginine vergroot het risico en dat zit in chocolade. Sorry.

Tip 2# Plan geen deadlines

Heb je ruimte om je deadlines te plannen of om deze met je baas af te spreken. Houd dan een menstruatie kalender of app bij en check deze bij het plannen van deadlines. Waarom zou je dat doen? Je verminderd stress en dat is een uitlokker van het virus. Tijdens je menstruatie is je weerstand lager en als je dat combineert met stress, dan is het risico groter op een koortslip.

Tip 3# Bereid vers eten met lysinerijke voedingsmiddelen

Vooral groente bevat veel lysine. Verder zijn er nog tal van voedingsmiddelen die je kunt eten. Eet regelmatig vis en neem twee stuks fruit. Meer voedingsadviezen en lysinerijke voedingsmiddelen lees je in mijn boek.

Tip 4# Eet geen noten en kaas

Laat ook de noten en kaas staan tijdens je menstruatie. Beide voedingsmiddelen hebben een overschot aan arginine ten aanzien van lysine, waardoor het risico op de koortslip groter is als je weerstand lager is.

Meer lezen over koortlippen?

WAT DOE JIJ OM EEN KOORTSLIP TE VOORKOMEN?

 

cropped-LogoColorNoText.jpeg

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op