Spanje blijft toch echt mijn nummer 1 vakantieland. Er is zoveel te zien en het is heel divers. Je kunt naar het schiereiland of naar een van de eilanden. In dit fotoblog geef ik je Spanje vakantie inspiratie voor deze zomer!

Vakantie Inspiratie

Ibiza – Balearische Eilanden

Inmiddels heb ik al heel veel geschreven over Ibiza in de afgelopen jaren. Het is een heerlijk eiland met een relaxte sfeer. Je kunt volledig uit je dak gaan bij de vetste feesten of tot rust komen tussen de peace zoekers.

vakantie inspiratie

Es Vedra moet je bezoeken als je op Ibiza bent. Ga lekker een dagje op dit strand liggen en kijk uit op deze bijzondere berg voor de kust.

vakantie inspiratie

Do I need to say more? Ik krijg heimwee als ik hier naar kijk!

vakantie inspiratie

Een aanrader is het nemen van de veerbootjes. Zo zie je stukken kustlijn en kun je lekker een stukje varen. Heel rustgevend.

Vakantie Inspiratie: Alhambra – Granada

Het is al weer wat jaartjes geleden, maar mijn eerste vakantie alleen was naar Zuid-Spanje, waar ik een week heb geschilderd in de bergen. Ik ben tijdens die vakantie een dag naar Alhambra in Granada gegaan. Waanzinnig mooi! Als je in de buurt bent, moet je hier zeker naartoe gaan.

Je kijkt je ogen uit. Het is een verzameling van prachtige paleizen ten midden van de stad Granada, waar je op uitkijkt.

vakantie inspiratie

De Moorse heersers hadden prachtige verblijven

vakantie inspiratie

Bizar mooi en alles is handwerk, wat een uren zullen hieraan besteed zijn!

vakantie inspiratie

Het Alhambra in de stad Granada, Andalusie

Vakantie Inspiratie: Lanzarote – Canary Islands

Misschien niet de meest spannende bestemming, maar wel een aanrader. Ik heb meer dan tien jaar geleden mijn stage gelopen op Lanzarote in het plaatsje Costa Teguise. Dat zal voor mij altijd een bijzonder plaatsje blijven.

Lanzarote staat bekend om het zwarte vulkaanzand dat je vind op de stranden en het binnenland. Er zijn enkele stranden aangelegd waar wit zand is te vinden, maar voor de volledige experience zou ik je aanraden om op zwart vulkaan zand te gaan liggen.

Ook leuk, ga naar nationaal park Timanfaya. Het zand in dit park is zo heet, dat je daar op bepaalde plekken kunt koken op de stenen. Bizar toch? Verder ook in dit park zie je het maanlandschap in verschillende kleuren. Beautiful!

vakantie inspiratie

Zo zien de stranden eruit. Niet beroerd toch?

vakantie inspiratie

Dit poppetje vind je overal terug in de toeristenwinkels op Lanzarote. Het nationale symbool van het eiland.

vakantie inspiratie

De kleuren zijn bizar mooi en het lijken buitenaardse omgevingen.

Meer lezen over vakantie?

logo