Sinds Pim en ik samen zijn heb ik van iedere vakantie een foto album gemaakt. We hebben er samen een soort traditie van gemaakt om iedere keer een vakantie fotoboek te  maken. Nu ik zwanger ben hebben we besloten om eerder op vakantie te gaan. Vooral tegen het reizen zag ik op en omdat je de meeste energie hebt ik trimester twee, leek ons dit het beste moment om nog even samen weg te gaan.

Vakantie Fotoboek

We waren van plan om met de trein naar Italie te gaan. Ik heb namelijk vliegangst en als ik vlieg (wat ik wel altijd doe) neem ik medicijnen om mijn angst te remmen. Dat kan nu natuurlijk niet tijdens de zwangerschap. In februari wilden we boeken voor april, maar helaas waren alle treinen naar Italie al volgeboekt. Daar moesten we even van bijkomen. We wilden zo graag naar Italie!

Vakantie Fotoboek

Trein van Praag naar Berlijn

We besloten om als alternatief met de trein naar Berlijn te gaan en daar 2 nachtjes te blijven en dan door naar Praag voor 5 nachten. Terug gingen we weer via Berlijn met een tussenstop om weer terug naar Amsterdam te gaan.

Vakantie voordat de baby komt

De vakantie was heerlijk. De keuze om met de trein te gaan was top. Helaas hebben we vertraging gehad en wat vervelend gedoe onderweg, waardoor we met veel moeite een trein later hebben gehaald, maar toch liever dit dan de stress die ik heb als ik moet vliegen.

Berlijn en Praag waren fantastisch! Het weer was super, zo tussen de 23 en 27 graden. Hierdoor zijn we 10 dagen volop buiten geweest en hebben we heel veel gewandeld en in parken op een kleedje een boekje gelezen.

Vakantie fotoboek

Even mijn buik showen in wel een hele lastige pose 😉

Berlijn waren we al eerder geweest en die stad heeft onze harten gestolen. Het voelt een beetje als thuis. Praag was onze eerste keer.

Qua hospitality moesten we erg wennen aan Praag, daar hebben ze nog niet van gehoord. Het eten was prima, maar de service is nog van een laag niveau. Dat moet nog groeien denk ik. Terwijl we onze mond nog vol hadden werd je bord weggehaald, of bij de één werd het bord weggehaald, terwijl de ander nog zat te eten. Bediening zat echt te azen op je bord ;)! Je drinken werd op tafel gekwakt met een knal en we hadden meer momenten dat we echt onze lach in moesten houden. Wat is dit??

De stad Praag is mega toeristisch, net ff te voor mijn zin. Ik denk dat het gekker was dan de binnenstad van Amsterdam. Toch is het wel heel erg mooi en heb je het idee dat je in een openlucht museum wandelt.

Tijd voor een nieuw album

We hebben er weer een fantastische herinnering aan overhouden en een blijvende herinnering in de vorm van een nieuw album. Zo blij mee!

vakantie fotoboek

vakantie fotoboek

Meer lezen over ontbijten in Berlijn?

Meer lezen over zwangerschap?

Maak jij een vakantie fotoboek na iedere vakantie of doe je het wel eens?

pms klachten