Top 3 Thee uit eigen tuin

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

mei 28, 2015

Thee is mijn favoriete drank. Ik drink het dagelijks en ik start mijn dag ermee. Momenteel drink ik veel ontzuringsthee. Daar ga ik binnenkort een blog over schrijven. Naast die thee drink ik graag groene thee of verschillende soorten Yogi tea. Erg lekker! Voor mijn gezondheid drink ik ook kruidenthee, waaronder munt, gember en citroenmelisse. Deze thee met recepten vind je in deze top 3 thee uit eigen tuin.

Top 3 Thee uit eigen tuinTop 3 Thee uit eigen tuin

Het is een goed moment om te starten met het kweken van je eigen kruiden voor de lekkerste thee. Heb je geen geduld om vanaf de eerste zaadjes op te kweken, dan kun je natuurlijk ook naar het tuincentrum gaan om hele planten te kopen. Dan kun je gelijk lekker de waterkoker aanzetten en er blaadjes bij doen ;). Voor mijn top 3 thee uit eigen tuin heb ik gekozen voor mijn favorieten!

1: Muntthee

top 3 thee

neem verse muntthee

Muntthee is echt mijn favoriete thee, by far! Heerlijk om te drinken in een lunchroom of gewoon een lekker kopje verse muntthee thuis op de bank. Deze mag dus zeker niet ontbreken in mijn top 3 thee.

2: Gemberthee

top 3 thee uit de tuin

Gemberthee is een supergezonde keuze en kun je goed dagelijks drinken. Het heeft een specifieke smaak, dus niet iedereen vind het lekker. Je kunt er ook voor kiezen om deze thee doelgericht in te zetten in bepaalde gevallen. Het erg goed tegen misselijkheid, maar ook tegen een kater! Gember kweek je natuurlijk niet in je eigen tuin. Maar omdat hij zo lang houdbaar is in de vriezer, kun je altijd een stukje gember bij de hand hebben voor een vers kopje thee!

3: Citroenmelisse thee

citroenmelisse thee

laat het takje 10 minuten trekken

Deze thee koop je als plantje in het tuincentrum. Dit is niet een thee om de hele dag door te drinken. Deze kun je heel specifiek gebruiken om bijvoorbeeld je zenuwen in bedwang te houden vlak voor een spannend moment. Citroenmelisse kweek je heel makkelijk in je eigen tuin. Je koopt het in het tuincentrum.

Ik hoop je hiermee inspiratie te hebben gegeven voor heerlijke zelf te maken thee!

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op