Drie soorten thee waardoor jij je beter voelt!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

oktober 2, 2016

Je hoort het mensen vaak zeggen: “thee is gezond.” Maar waaruit blijkt dat eigenlijk? Welke theeën zijn goed voor je? Er zit natuurlijk wel verschil tussen de ene en de andere thee. In deze blog worden drie soorten thee genoemd die goed zijn voor lichaam en geest. Drie soorten thee waardoor jij je beter voelt!

thee waardoor jij je beter voelt3x thee waardoor jij je beter voelt

Groene thee

Groene thee is een goede thee om te drinken. Deze variant bevat krachtige anti-oxidanten die ervoor zorgen dat kwaaltjes en aandoeningen sneller worden verholpen.
Zo helpt groene thee uitstekend tegen misselijkheid, pijn en stress. Een stofje dat in groene thee zit is L-theanine. Door dit stofje slaap je ’s nachts beter en ben je overdag minder vermoeid. Daarnaast bevat groene thee veel vitamines in mineralen. Het zorgt voor een betere weerstand en kan virussen zoals bijvoorbeeld verkoudheid voorkomen. Dit is zeker een thee waardoor jij je beter voelt op de momenten dat je het nodig hebt.
In groene thee zit caffeine. Het is dus niet aan te raden om groene thee te drinken in de avond. Het kan namelijk je normale slaapritme verstoren. Kies liever voor een kruidenthee of voor rooibosthee. Hier zit geen caffeine in.

Zwarte thee

Zwarte thee is langer geoxideerd dan groene thee. Dit betekent dat het langer aan zuurstof is blootgesteld. Hierdoor is de smaak anders.

Zwarte thee bevat een redelijk hoog percentage cafeïne. Dit is een uitstekende thee om in de ochtend te drinken in plaats van koffie. Als je erg gevoelig bent voor de effecten van caffeine, kun je beter een kruidenthee nemen of een variant zonder caffeine.

Kruidenthee

Eigenlijk is kruidenthee geen echte thee, maar een aftreksel van kruiden of planten in heet water. Voor het gemak noemen we dit wel thee. Deze variant is erg goed voor je gezondheid. Elk kruid heeft een andere werking die je gericht kunt gebruiken op de momenten dat je dit nodig hebt.
Citroenkruid en lavendelbloem hebben bijvoorbeeld een positief effect op het spijsverteringkanaal. Lavendelbloem heeft als bijkomend voordeel dat het een kalmerende werking heeft voor het slapengaan. Een ander kruid is ginseng. Deze zorgt voor een betere weerstand en een beter concentratievermogen.

Brandnetel

Daarnaast heb je nog brandnetelthee. Deze is bloedzuiverend. Ideaal als je last hebt van ontstekingen in je lichaam.

Gember

Gemberthee verhelpt klachten als hoofdpijn en misselijkheid.

Citroenmelisse

Citroenmelisse is een goede bij stress en spanningen. Deze kun je heel eenvoudig op je eigen balkon of tuin kweken.

Kamille

Kamillethee is een hele zachte thee die helpt bij maagklachten.

Voordelen van thee

De bovengenoemde theesoorten laten je snel beter voelen en hebben een heleboel gezondheidsvoordelen. Twijfel niet en proef ook hoe echte thee smaakt in een tearoom. Echt een ervaring, thee is meer dan een zakje in water hangen! Ervaar welke voordelen de thee met zich meebrengt en hoe je kunt genieten van een vers en perfect kopje thee.
cropped-LogoColorNoText.jpeg

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op