Ik ga een suikerscrub maken, want de zomer komt eraan. Om goed verzorgd de zon in te gaan en een mooi egale tint te krijgen, scrub ik mijn huid afwisselend met een zoutscrub of een suikerscrub. De laatste keer dat ik een scrub heb aangeschaft bij een beauty instelling schrok ik nogal bij het afrekenen. Ik betaalde ruim 35 euro voor 500 gram scrub! De verkoopster verzekerde me, dit is echt een hele goede scrub en het is een grote pot, dus daar doe je ook lang mee. Naar verhouding is het dan niet zo duur. Ok, nou ja, ik probeer het dan wel een keer. Nou moet ik zeggen het is inderdaad ook een heerlijke scrub, maar we zijn nu slechts drie maanden verder en de pot is bijna leeg! Naar verhouding toch een aardig duur scrubje. Ik ben naar de samenstelling gaan kijken van de scrub en bij mede bloggers naar het zelf maken van een scrub. Het is helemaal niet moeilijk. Het mooie is ook nog eens dat je alleen maar natuurlijke producten op je huid smeert, dus geen middeltjes uit de fabriek die verdwijnen in het doucheputje.

Natuurlijke producten voor de suikerscrub

Ik vermijd normaal gesproken zoveel mogelijk suiker. Heel af en toe nog een klein beetje in mijn koffie. Om te scrubben is suiker perfect. Het is een natuurlijk product en daarmee probleemloos te gebruiken op je huid. Het is lekker stevig en schraapt daarmee de dode huidcellen van je huid. Suikerscrub is overal toepasbaar, behalve op je gezicht. Daar kun je beter een iets mildere scrub voor gebruiken. Sommige blogs en sites claimen dat dit wel kan, maar wees gewoon voorzichtig met je gezicht. Scrub nooit te hard, want je kunt er zelfs schaafwonden van krijgen!

Benodigdheden

♥ 1 glazen pot

♥ 4 koppen suiker;

♥ 3/4 kop honing (dikke bloemenhoning);

♥ sap van 1 citroen;

♥ 2 cm gember.

 

Suikerscrub maken

Doe de suiker en de honing in de glazen pot en knijp 1 citroen uit. Rasp 2 cm gember in de pot. Meng alles goed door elkaar heen, tot het een stevige massa wordt. Je kunt eventueel wat extra honing of citroensap toevoegen, als de massa te droog is. Is het te nat, voeg dan wat extra suiker toe.

Ingrediënten en effecten op je lijf

Gember bevordert de doorbloeding en daarmee zorg je voor een gezonde huid. Pas wel op als je nooit eerder gember hebt gebruikt, het kan namelijk zorgen voor een allergische reactie. Test altijd eerst uit of jouw huid geschikt is door op de binnenkant van je arm een beetje te smeren. Gember en ook honing verstevigen de huid. Honing  bevat veel mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, fosforzuur, ijzer en koper die je huid soepel en gezond houden. Het heeft een verzachtende werking op je huid en het voed de huid. De citroen heeft een anti bacteriële en schimmelwerende werking, waardoor bijvoorbeeld kleine ontstekingen/puistjes verdwijnen.

Suikerscrub maken – Scrubben

Suikerscrub maken is leuk, maar scrubben is lekker! Maak je huid goed nat voordat je gaat scrubben. Neem voldoende scrub in je hand en maak ronddraaiende bewegingen. Spoel goed af en na. Je huid voelt heerlijk zacht en ruikt lekker! Smeer je na het scrubben altijd in met een verzorgende crème of bodylotion. Je huid droogt namelijk uit van het scrubben. De honing in deze scrub maakt de huid wel zacht, dus voel zelf even aan hoe je huid aanvoelt. Wil je meer suikerscrub maken? Uiteraard kun je nog veel meer varianten zelf maken.

Meer lezen over zelf maken?