Ontspannen is een must en tegenwoordig kun je stress verminderen met behulp van je telefoon. Onderweg van of naar je werk, lekker op de bank met een kop thee of vlak voor het slapen in bed. In dit blog vind je drie aanraders die je kunt downloaden in de appstore. 

stress-verminderen

Downloaden in de appstore

# 1  Sonus Island

Sonus Island is een grafisch mooie app met heerlijke ontspannende natuurlijke geluiden. Als je de app opent kom je in een menu en kies je uit drie opties:

  1. Meditatietimer
  2. Eilandkaart of
  3. 60 seconden ademen.

Op de eilandkaart kun je kiezen uit 10 verschillende omgevingen. Dit varieert van een bruisende rivier in het regenwoud, op het strand in de maneschijn of luisteren naar walvissen onder water.

downloaden in de appstore

Er zijn ook een tweetal meditaties mogelijk. Fijn na een drukke dag op je werk als je terugreist in het openbaar vervoer naar huis toe.

De app kun je gratis downloaden in de appstore, maar dan heb je maar 1 geluid. Voor een paar euro koop je de hele app. Stress verminderen doe je prima met deze app.

stress-verminderen

# 2 Insight Timer

Een heerlijke app en ook nog eens gratis! Dat is bijna niet voor te stellen, want er zitten mega veel meditaties in deze app.

Een aanrader vind ik het om de instellingen op Engels te laten staan, omdat je dan heel veel mooie meditaties kunt doen. Als je de instellingen op Nederlands zet, dan bied de app je al snel Nederlandse meditaties aan en helaas vind ik deze persoonlijk vaak minder leuk om te doen.

Naast meditaties is het ook mogelijk om cursussen online te volgen via deze app. Deze zijn gratis of je betaalt een klein bedrag. Een voorbeeld van een gratis cursus in het Nederlands is bijvoorbeeld: ‘Leer Mediteren in Zeven Dagen’, waarbij je zeven dagen lang iedere dag twaalf minuten actief gaat mediteren. Leuk toch!

#3 Relax & Sleep Well

Deze app gebruik ik al jaren en is mijn favoriet voor het slapen gaan. Na een drukke dag vind ik het nog wel eens lastig om lekker te ontspannen. Met de stem van Glenn Harrold lukt het me goed om in slaap te vallen.

Je kunt de app gratis downloaden, maar dan heb je maar een paar gratis meditaties. Ze zijn niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Mijn all time favorite is 396 Hz Solfeggio Guilt & Fear. Hierin zit een hele fijne geleide meditatie met hele mooie muziek. Deze helpt me altijd om in slaap te vallen!!

Alle apps kun je downloaden in de appstore. Meer lezen over ontspannen?

WAT IS JOUW FAVORIETE APP OM MEE TE ONTSPANNEN?

downloaden in de appstore