Ik kom graag bij vitaminewinkels om supplementen te halen die aansluiting bieden op mijn voeding.  Ik ging een broodje eten in de stad met een vriendin en ze vertelde me dat ze bezig was met een nieuwsbrief over Chlorella en Spirulina. “Wat is dat?”, vroeg ik me af, ik had er nog nooit van gehoord. Ze stuurde me later die avond de nieuwsbrief door. “Echt iets voor jou”, zei ze. Spirulina voor je weerstand.

Spirulina plantaardig groen algje

Mijn interesse was gewekt en ik ben op zoek gegaan naar informatie op het internet over Spirulina. Spirulina is een kleine groene alg die te vinden is in meren en oceanen over de hele wereld.

De feiten

  • Spirulina is plantaardig en dus niet synthetisch gemaakt in de fabriek;
  • Een echte vitaminebooster met 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren;
  • Wordt beter opgenomen in het lichaam dan synthetische supplementen;
  • Zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten;
  • Verbetert de functie van het immuunsysteem en geeft ook energie.

(Bron: Spirulina.nu)

Spirulina voor je weerstand

Spirulina is een hele goede detoxer. Hij is iets milder dan bijvoorbeeld Chlorella. Ik gebruik sindsdien regelmatig Spirulina. Eerst ben ik het gaan testen en later ben ik het gaan gebruiken om mijn weerstand te ondersteunen en minder moe te zijn, vooral bij de wisseling van de seizoenen.

Belangrijk is dat je dit product opbouwt. Er staat op de verpakking dat je dit 3 maal daags kunt gebruiken, 3 tabletten per keer, bij voorkeur een half uur voor de maaltijden.  Ik zou willen adviseren dat je bijvoorbeeld start met de 1e dag 1x per maaltijd, de 2e dag 2x per maaltijd en dan dag 3 de aanbevolen dosering gebruikt totdat het potje leeg is. Stop er dan weer een tijdje mee.

Uiteraard geeft jouw lichaam zelf aan wat wenselijk is. Opgezette lymfeklieren is een teken dat je lichaam (bacteriële) infecties opruimt. Mijn ervaring is dat Spirulina dit proces stimuleert, waardoor je opgezette lymfeklieren kunt ervaren. Dit is niet erg, het betekent juist dat jouw lichaam uitstekend functioneert! Twijfel je of het wel goed voor jou is, raadpleeg dan altijd een arts.

Aanvulling op je voeding

Let wel op: Spirulina is absoluut geen geneesmiddel of wondermiddel. Het is een voedingssupplement en daarmee een aanvulling op je dagelijkse voedsel. Het is een extra bron van vitamines, mineralen en aminozuren. Leef lekker en gezond!

Ben je bekend met Spirulina en wat zijn jouw ervaringen hiermee?

Meer lezen over voeding als medicijn?

cropped-LogoColorNoText.jpeg