Ken je ze al? De kleine witte potjes Raw food / Superfoods met 50 gram superfood. Denk hierbij aan Chia, Hennep, Gojibessen etc. Er zijn ook potjes met Maca en Tarwegras. Beide heb ik nog nooit gegeten of in een smoothie verwerkt. Ik heb gekozen voor Tarwegras poeder. Ik ben er benieuwd naar deze superfoods en de smaak ervan. In dit artikel een recept voor een Smoothie met Tarwegras.

Tarwegras Superfoods

De term Superfood is de laatste tijd nogal in opspraak geweest. Kort samengevat: het voedingscentrum heeft aangegeven dat superfood een loos begrip is, omdat er geen voeding bestaat die alle benodigde voedingsstoffen bevat. Ze zijn bang dat mensen alleen nog maar de zogenoemde superfoods gaan eten en daardoor een eenzijdig voedingspatroon ontwikkelen en daarmee dus niet alle benodigde vitaminen, mineralen etc. binnen krijgen. Laat ik dan voor de zekerheid vermelden, dat Superfoods fantastisch voor je gezondheid zijn omdat ze veel goede werkzame stoffen bevatten, die je naast je gewone voeding goed kunt gebruiken. Hiermee wil ik zeggen niet het één of het ander, maar en/en!

Smoothie met Tarwegras

Als je het hebt over groene smoothies, nou dit is groen! Op de verpakking staat voeg 1 theelepel tarwegras toe aan een glas water. Ik doe het nog even in de blender om het goed te mengen. Dit hoeft niet, je kunt het ook heel eenvoudig met een theelepel doorroeren. Supereenvoudig allemaal.

In plaats van een glas water, neem ik nu een glas water met tarwegras. Is dit het allerlekkerste wat ik ooit heb geproefd? Nee, bij lange na niet, maar het voelt wel supergezond. Het heeft geen scherpe smaak, dus het drinkt erg makkelijk weg. Het advies op de verpakking is maximaal 3x per dag. Ik ga het eens per dag inplannen.

Tip: Maak ook eens een smoothie met tarwegras en groene thee in plaats van water!

Meer lezen over smoothies

Smoothie met Tarwegras

cropped-LogoColorNoText.jpeg