Vers van mijn eigen balkon: komkommers! Daar ga ik een smoothie van maken. Naast verse komkommers heb ik ook peterselie en munt van mijn balkon gehaald. Die ga ik ook gebruiken.

Komkommers oogsten

Wat is het leuk om je eigen komkommers van de plant te knippen. Ik heb ze in het voorjaar gekocht in het tuincentrum, toen waren het nog maar zaadjes. Inmiddels staat mijn balkon vol met komkommer en tomatenplanten. Nu is het eindelijk zover, de vruchten kunnen geplukt en opgegeten worden!

smoothie met komkommer

komkommeroogst

De komkommers hebben het goed gedaan op mijn balkon. Mocht je zin hebben om zelf aan de slag te gaan, probeer dan eens biologische zaden. Lekker komkommers eten uit eigen tuin dus. Kies voor biologische zaadjes met een EKO keurmerk!

smoothie met komkommer

Komkommertuin

Ingrediënten smoothie met komkommer

Voor een overheerlijke smoothie met komkommer heb je de volgende ingrediënten nodig:

♥ Verse komkommers (stuk of 4 kleintjes of 1 grote)

♥ 2 kiwi’s

♥ 1 grote appel

♥ bosje verse munt

♥ bosje verse peterselie

Versapers / Slowjuicer

Smoothie time!

Snijd alles in kleine stukken zodat ze in de slowjuicer of blender passen. Ik geef de voorkeur aan de slowjuicer, deze geeft het lekkerste sap en de ingrediënten worden niet verhit, doordat de slowjuicer op een lage stand het fruit en de groenten kneust en perst. Door verhitting verliest groente en fruit vitamines en mineralen en dat is juist de bedoeling van dit sapje!

Ik ben gestart met 1 kleine komkommer en daarna 2 kiwi’s in de slowjuicer te doen. Kiwi’s zijn wat lastig in dit apparaat, omdat het niet een dun sapje wordt, maar een dikke kiwibrij. Na de 2 kiwi’s doe ik de rest van de komkommers erdoor. Die zijn zo dun van sap, dat ze de kiwibrij dunner maken. Dan doe ik er een grote appel door. Lekker voor de zoete smaak en voor de structuur van het sap. Ten slotte doe ik een klein bosje verse munt en een klein bosje verse peterselie uit eigen tuin erdoor. Een heerlijk verfrissend en gezond sapje!

Al het goede van komkommers

Komkommer bevat naast heel veel water, ook vitamines en mineralen. Deze bevinden zich vooral net onder de schil. Schil komkommers dus nooit! Zo zonde van alle goede voedingsstoffen. Een weetje van komkommers is dat hoe groter de komkommer is, hoe meer suikers de komkommer bevat!

smoothie met komkommer

smoothie met komkommer

smoothie met komkommer

cropped-LogoColorNoText.jpeg