Vandaag maak ik een Smoothie Appel Gember met verse jus d’orange. Deze smoothie zorgt voor de nodige vitaminen en mineralen. Het is een lekkere oppepper voor je weerstand. Vooral als je buikpijn of menstruatiepijn hebt. Ik heb de ingrediënten in deze smoothie afgestemd op elkaar om een goede balans te creëren. Het is ook erg lekker, niet onbelangrijk!

Smoothie appel gember

Voor een goede balans

Dit drankje heeft een mooie balans. Het heeft namelijk het opwarmende effect van de gember, maar ook het afkoelende effect van de sinaasappels. Gember geeft energie en ondersteunt de spijsvertering. Heb je last van onrustige darmen, door bijvoorbeeld gasvorming? Dan kan gemberthee je daar goed bij helpen. Ook werkt het als natuurlijke pijnstiller als je buikpijn hebt en gaat het misselijkheid tegen. Ook de kaneel werkt ontstekingsremmend en is ondersteunend bij menstruatieklachten. De nootmuskaat heb ik toegevoegd voor de lekkere smaak. Kijk zelf even hoeveel je lekker vind, maar begin met een klein beetje.

Ingrediënten Smoothie Appel Gember Jus

♥ 2 appels in de schil laten

♥ 1 cm : 1 cm gember

♥ 1 theelepel kaneel

♥ 1/2 theelepel nootmuskaat

♥ 400 ml versgeperste sinaasappelsap

smoothie appel gember

Recept maken voor 2 glazen

Deze smoothie maak ik in de slowjuicer. Je kunt hem ook in de blender doen, maar dan zal je hem moeten filteren en wellicht nog meer jus d’orange moeten toevoegen.

Leg een snijplank klaar. Was de appels goed en snijd ze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis en doe de partjes op 1 na in de slowjuicer. Doe de gember erbij en tenslotte het laatste appelpartje. Daarna doe je de helft van de kaneel en de halve theelepel nootmuskaat naar smaak erbij en roer dit goed door. Doe de 400 ml sinaasappelsap erbij. Doe het restant van de kaneel erbij en roer goed door. Zeef eventueel het sap als je niet van stukjes houdt. Weet wel dat hoe meer stukjes je eruit laat, hoe minder vezels je binnenkrijgt. Die zijn juist zo belangrijk voor je darmen. Vul twee glazen en geniet ervan!

smoothie appel gember

Tip

Ik gebruik de Montana Slowjuicer. Hij kost EUR 249,- en is te koop via de blauwe link.

smoothie appel gember

Meer lezen over menstruatie?

Meer lezen over gember

Smoothie appel gember

logo