Ben je net als ik een grote fan van Beauty en Welness? Dan neem je vast regelmatig een (bubbel)bad of verzorg je jouw lijf tijdens het douchen met heerlijke voedende producten. Met een dagelijks verzorgingsritueel, reinig en verzorg je jouw huid met goede producten. Misschien luister je in de avond voor het slapen gaan naar ontspanningsoefeningen en val je soms al voor de oefening af is in slaap. Heerlijk! Ultiem ontspannen is voor mij naar de salon gaan. Je komt er altijd weer als herboren vandaan! Waar moet je nou heen als je een (99%) biologische behandeling wilt voor iedere huidtype, maar in mijn geval de gevoelige huid? In dit artikel lees je over de signature facial van Rein Cityspa met producten van het Zuid Afrikaanse merk ESSE.

signature facial van Rein CityspaSignature facial van Rein Cityspa

Na vriendelijk te zijn ontvangen door Denise, de schoonheidsspecialiste, krijg ik een glaasje water met komkommer. Heerlijk om even te acclimatiseren in de salon. Vanuit een drukke Amsterdamse weg kom je in een hele kalme omgeving. Denise neemt me mee naar beneden naar de behandelkamers. De sfeer is gemoedelijk en het voelt als een oase van rust. Er speelt een lekker muziekje op de achtergrond. Het nummer 9 million bicycles van Katie Melua. Ik ben gek op dat nummer!

signature facial van Rein Cityspa

ESSE = zijn

Er wordt gestart met een huidanalyse, waarbij ze kijkt wat jouw huidtype is en daar worden dan de producten op afgestemd. Je hebt een gevoelige huid, geeft ze aan. Dat klopt helemaal. Ik heb absoluut geen probleemhuid. Ik heb weinig onregelmatigheden, maar het is vooral gevoelig voor kou en warmte. “Hoe kom je aan een gevoelige huid”, vroeg ik me af. “Dat heb je nou eenmaal. Sommige mensen hebben een gevoeliger zenuwsysteem dan anderen”, antwoorde Denise.

signature facial van Rein Cityspa

Producten van ESSE

Deze signature behandeling kan uitgevoerd worden met twee producten, waarbij voor deze behandeling is gekozen om met de producten van Esse Organic probiotische huidverzorging te werken. Dit Zuid Afrikaanse merk bevat extracten van pre- en probiotica om alleen de goede microben op de huid te voeden. Dit merk is gecertificeerd biologisch, veganistisch en proefdiervrij. Probiotica worden veel gebruikt om de darmflora gezonder te maken, nu zit een variant hiervan dus ook in huidverzorging verwerkt.

Waarom je zou moeten kiezen voor biologische producten in plaats van chemische producten die ook goed werken, of misschien wel beter? Dit is omdat we de effecten van dit gebruik op de lange termijn niet kennen. In de natuur komen deze chemische producten niet voor en de toepassingen hiervan hebben al laten zien, dat de natuur op een verkeerde manier verandert. We consumeren de vissen die leven in de vervuilde zeeën die door ons toedoen zijn vervuild met chemicaliën. De vissen zijn daardoor vervuild met onder andere kwik. Die vervuilde vissen vervuilen ons systeem weer met slopende ziektes en zo zitten we in een neerwaartse spiraal. Kies daarom nu ten behoeve van jouw toekomst en die van generaties na jou voor biologisch!

signature facial van Rein Cityspa

De behandeling

Mijn gezicht wordt eerst goed gereinigd. Daarna wordt een milde scrub zonder korrels in gemasseerd en deze zorgt ervoor dat alle dode huidcellen van mijn gezicht worden verwijdert. Een masker wordt op mijn gezicht aangebracht en ik krijg een heerlijke gezicht en schouder/nek massage. Dat helpt extra bij de ontspanning en laat de laatste spanning in mijn lijf los.

Tijdens de signature facial van Rein Cityspa kun je kiezen om je wimpers te laten verven, je wenkbrauwen te shapen of je bovenlip te laten harsen.

Wenkbrauwen shapen

Er wordt gekeken naar je natuurlijke vorm en dat wordt zoveel mogelijk in stand gehouden. Met wax worden de haren boven en onder je wenkbrauw gewaxt om zo een strak resultaat te krijgen. Met een pincet worden dan de laatste haren nog weggeplukt. Mijn wenkbrauwen zien er superstrak uit, zonder dat het er onnatuurlijk uit ziet!

signature facial van Rein Cityspa

Wimpers verven

Je ogen sluit je, zonder ze dicht te knijpen. De verf wordt aangebracht en moet een tijdje intrekken. Het is belangrijk dat je jouw ogen dichtlaat, zodat de verf niet in je ogen gaat prikken. In de tussentijd gaat Denise mijn onzuiverheden aanpakken. Ik dacht dat het wel meeviel, maar ondertussen had ze genoeg mee-eters om uit te knijpen. Nooit mijn favoriete onderdeel van een behandeling, maar wel eentje die ik zelf niet kan en die mijn huid daarna zoveel mooier maakt.

Bovenlip waxen

Ook als je lichte haartjes hebt, is het prettig om eens in de zoveel weken je bovenlip te waxen. Als je van opzij kijkt zie je toch veel haartjes. Met een milde wax en een paar strips ben je zo weer haarvrij!

Afsluiting behandeling

Deze behandeling eindigt met een toner en vervolgens een serum met hydralonzuur. Daarna nog een eye en lip cream en een moisturizer afgestemd op mijn huidtype. Denise geeft aan dat het belangrijk is de rest van de dag geen make up op de huid te doen, zodat het serum goed kan intrekken.

De heerlijke signature facial van Rein Cityspa duurt in totaal 75 minuten en kost EUR 70,00. Dit is te boeken via Rein City Spa, gevestigd op de Jan Evertsenstraat 52-54 in Amsterdam West. Andere mogelijkheden zijn onder andere massages en de manicure & pedicures. Alle producten van ESSE zijn ook te koop via Rein Cityspa.

Naast facials hebben ze ook hele fijne massages of lees mijn review van de deep detox massage van het massagehuys.

signature facial van Rein Cityspa

cropped-LogoColorNoText.jpeg