Vandaag ben ik de dag goed begonnen met een heerlijke selderij Smoothie! Ik vind selderij ontzettend lekker. Soms zie je nog wel eens op een verjaardag rauwe stengels selderij liggen als hapje. Heel gezond, maar voor mij net iets te heftig. Ik vind het lekker als het door een smoothie heen zit of in de soep en af en toe door een salade. Selderij heb je in verschillende soorten. Knolselderij, bleekselderij en bladselderij. Voor deze smoothie heb ik bleekselderij gebruikt.

Benodigdheden selderij smoothie

♥ 2 stengels bleekselderij

♥ 1 granny smith

♥ 1 avocado

♥ amandelmelk

Gezondheidseffecten

De selderij is van oorsprong een mediterraans gewas. Selderij zorgt ervoor dat vrije radicalen in het lichaam worden bestreden en zijn daardoor uitermate gezond en belangrijk om regelmatig in je voedingspatroon te verwerken. Vooral als je veel last hebt van vochtophopingen in je lichaam kan selderij hier goed bij ondersteunen. Het is urine afdrijvend waardoor het kan worden toegepast bij blaas- en nierstenen. Pas wel op als je last hebt van nierontstekingen, gebruik dan geen selderij.

Als je wilt afvallen is selderij erg geschikt. Selderij zorgt voor reiniging en afvoer van gifstoffen uit het lichaam. Selderij bevat bijna geen calorieën, maar biedt daarentegen heel veel voedingstoffen, die je lichaam goed kan gebruiken tijdens een periode van afvallen.

Blessures

Ook bij blessures kun je heel goed selderij gebruiken. Selderij zorgt er namelijk voor dat overmatig vocht in je lichaam wordt afgedreven via je urine. Je zult dus meer moeten plassen. Heb je door sporten een blessure waardoor je plaatselijk vocht hebt, zoals een dikke enkel of een dikke knie, ondersteun je lichaam dan extra door het drinken van een smoothie met selderij. Op deze natuurlijke manier, helpt je jouw lichaam zo snel mogelijk het vocht af te voeren.

Smoothie time

  • Was en snijd de selderij in stukken;
  • Doe de stukken in de blender;
  • Halveer de avocado en verwijder de pit;
  • Lepel de avocado uit en doe het in de blender;
  • Voeg de appel in stukjes, zonder het klokhuis toe;
  • Voeg amandelmelk toe en blender alles door elkaar;

Ook lekker met Selderij

  • smeer kruidenkaas of pindakaas in de holte van de stengel;
  • lekker om te roerbakken, in salade of door de soep.

Je kunt ook heerlijke andere smoothies maken, zoals bijvoorbeeld de cranberry smoothie.

selderij smoothie

cropped-LogoColorNoText.jpeg