Top 3 van mijn favoriete rode sappen

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

september 11, 2016

Rood is een belangrijke kleur die niet in je voeding mag ontbreken. Je kunt dit doen door tomaatjes te eten of stukjes paprika , bietjes of andere rode groente door je maaltijd te verwerken. Of je maakt rode sappen. Graag presenteer ik je mijn top 3 van verrukkelijke rode sappen!

Top drie rode sappenTop drie rode sappen

# 1  Cranberry Smoothie

De cranberry smoothie. Een fantastische smoothie, maar je moet wel van een zuurtje houden!  Kies altijd voor verse cranberries. Cranberry’s worden vanuit de natuurgeneeskunde toegepast bij blaasproblemen. Ben je gevoelig voor een blaasontsteking dan is het een goed idee om dagelijks een glas cranberrysap te drinken als preventiemiddel.

De cranberry, of veenbes op zijn Nederlands, bevat de suiker D-mannose, waaraan de E.coli bacterie zich hecht. Op die manier voorkomt het dat de E.coli bacterie een infectie in de blaas veroorzaakt. Als je niet van zuur houd, kun je eventueel het sap wat zoeter maken door natuurlijke ingrediënten te vermengen met de cranberry’s. Gooi er geen suiker doorheen, maar liever een appel of banaan! Lees het volledige recept.

# 2 Granaatappelsap

Al eens geprobeerd, de granaatappel? Opmerkelijk aan de granaatappel is dat hij een beetje vreemder is dan de meeste andere vruchten. Vaak is bij vruchten het vruchtvlees gezonder dan het sap, door de vezels. Bij de granaatappel is het sap gezonder dan het vruchtvlees. Het is daardoor ideaal om te persen, gewoon met je sinaasappelperser! Lees het volledige recept.

De pitjes kun je goed gebruiken voor een water met granaatappelpitjes. Doe er lekker wat schijfjes limoen bij en wat plakjes gember.

# 3 Groovy Grapes

De combi van druiven, appels en aardbeien levert een goede shot op van krachtige anti-oxidanten en vitamine A. Deze vitamine speelt een rol bij de conditie en opbouw van je haar, maar ook de opbouw en conditie van je nagels! Niet verkeerd om met een lekker & gezond sapje je nagels en haren in een betere conditie te krijgen. Top! Lees het recept voor Groovy Grapes.

Enjoy deze rode sappen!

rode sappencropped-LogoColorNoText.jpeg

 

 

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op