Het is curry time! Die oosterse gerechten gaan er altijd goed in bij mij. Niet al te pittig, want daar kan ik niet zo goed tegen. Ik proef pepers direct in mijn mond en vaak moet ik dan hoesten. Toch vind ik ze erg lekker door bepaalde gerechten en mogen ze dus niet ontbreken. In dit blog een recept voor rode curry met een heel klein pepertje.

Rode curry

Vandaag maak ik een rode cury. De curry pasta komt bij Hongkong toko vandaan op de Kinkerstraat. Een kleine winkel met ontzettend veel producten waar ik nog nooit van heb gehoord. In de vriezer liggen vruchten uit de zee waar ik het bestaan niet van af wist. Verassend vind ik dat. De wereld lijkt zo klein, door internet, door alle reizen die we maken, maar tegelijkertijd zijn er nog zoveel ontdekkingen te doen.

Ingrediënten voor 2 personen

♥ 1 grote zoete aardappel (450 gram) in plakjes

♥ 1 grote witte ui in stukjes

♥ 250 gram kastanje champignons in vier delen

♥ 250 gram rundvlees in blokjes van 2 bij 2 cm

♥ 100 ml kokosmelk

♥ 1/4 rode peper gesnipperd

♥ peper en zout

♥ 1/2 teen knoflook

♥ 1 volle eetlepel currypasta

♥ stoommandje

♥ 2 pannen

Rode pepers kun je heel goed in de vriezer bewaren. Vries ze na aankoop gelijk in. Doe ze in een plastic zakje. Als je een pepertje nodig hebt haal je hem uit de vriezer. Binnen een paar minuten is hij gebruiksklaar!

Het recept

Start met de zoete aardappel. Schil deze en stoom ze voor 5 minuten. Haal het stoommandje uit de pan en laat het afkoelen.

De blokjes rundvlees ga je kruiden met peper, zout en de rode peper. Zet een pan met olie op hoog vuur. Schroei het rundvlees in 1,5 minuut dicht en haal het dan direct van het vuur. Zet het aan de kant in een bakje, want je hebt de pan weer nodig.  Je gaat nu met 2 pannen tegelijk aan de gang.

Pan 1

Doe olie in de pan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten. Voeg een half teentje knoflook toe en een grote volle eetlepel currypasta. Zorg ervoor dat de pasta een beetje meebakt in de pan. Voeg de kokosmelk toe en laat het even een paar minuten pruttelen op laag vuur.

Pan 2

Bak ondertussen de aardappeltjes in 5 minuten gaar en lichtbruin. Leg de zoete aardappeltjes op een keukenpapiertje om uit te lekken. Voeg deze toe in pan 1 en je bent klaar om op te dienen!

Eet smakelijk!

rode curry

cropped-LogoColorNoText.jpeg