Voor ons 2 jarig verkeringsjubileum zijn we uit eten geweest bij Incanto. Dit Italiaanse restaurant ligt aan de Amstel, tegenover het ‘Europe Hotel.  Wat een fantastisch eten hebben ze daar. We kozen voor een 4 gangen diner, waar Risotto onderdeel van uitmaakte. Deze Risotto was heel smeuïg en ontzettend lekker! Dat moeten we ook zelf maken natuurlijk.  In dit blog lees je het recept voor een heerlijke Italiaanse Risotto.

Risotto

Risotto is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Je kunt er van alles in verwerken, maar zoals de Italianen het zelf ook zien: hoe simpeler hoe beter!  In de Jordaan zijn we naar het Italiaanse winkeltje Basilico gefietst om Risotto rijst te kopen. We hebben gekozen voor Arborio, riso superfino. Deze lange Italiaanse rijstkorrels worden extra smeuïg en zijn ideaal voor Risotto. Uiteraard hebben we ook 2 cannoli’s gekocht met een chocoladevulling. Jum!!

Benodigdheden voor 2 personen

Risotto zet je binnen een half uur op tafel. Het is niet een eenvoudig gerecht, maar als je bij de pan blijft tijdens het koken, dan moet het zeker lukken. Kies voor een pan met een dikkere bodem en gebruik een houten lepel om te roeren.

♥ 180 gram Risotto rijst (Riso Superfino)

♥ 100 ml witte wijn

♥ een paar verse takjes bieslook

♥ handje kastanjechampignons

♥ 1 kleine witte ui

♥ 1 liter bouillon (groente of kip)

♥ Parmezaanse kaas

risotto

lekker met verse bieslook

Het gerecht maken

Snijd de champignons in stukjes en snijd de bieslook en de ui fijn. Maak een bouillon aan van een liter water.  Doe een flinke scheut olijfolie in de pan op matig vuur en fruit de ui.

Doe de risotto rijst er na een minuut bij. Bak deze aan en blijf goed roeren, zodat het niet aanbrand. Na ongeveer twee minuten worden de korrels glazig en dan kunnen ze goed vocht opnemen.  Voeg nu dan de witte wijn toe. Als het vocht zo goed als verdampt is, ga je er telkens schepjes bouillon bij doen.  Blijf goed roeren op middelhoog vuur.

Door het in beweging houden van de rijst en het telkens toevoegen van bouillon, wordt de rijst zo lekker smeuïg. Blijf dit 20 minuten doen, dus bouillon toevoegen en goed roeren! Proef na 20 minuten of je rijst goed is en kijk altijd goed op de verpakking van de rijst voor de specifieke instructies.

Voeg op het laatste moment een flinke hand met Parmezaanse kaas over de risotto en roer deze goed door. Laat hem 1 minuutje staan met de deksel op de pan en serveer.

Succes en eet smakelijk!

risotto

logo