Ik vind het heerlijk om regelmatig een lekker broodje te eten in een van de Amsterdamse lunchzaken. Ik ben altijd blij verrast met alle nieuwe smaken en creaties. Een tiental jaren geleden was het toch veel meer van hetzelfde. Dit kan liggen aan een positieve ontwikkeling van alle foodies en daarmee een groeiende vraag naar heerlijke creaties of misschien komt dat omdat ik toen nog niet in Amsterdam woonde. Dat zou zo maar kunnen. Ik heb niet altijd budget om te gaan lunchen buiten de deur, daarom verzin ik regelmatig ook een eigen lunchbroodje alsof ik in een lunchroom ben. Vandaag deel ik je mijn recept voor een broodje met ricotta pesto.     

ricotta pestoRicotta pesto

ricotta pesto

Ik word vrolijk van ricotta. Het is een hele magere kaassoort en deze mag je eigenlijk altijd eten, net als hüttenkäse. De kaas is heel veelzijdig. Je kunt hem op ieder moment van de dag toepassen in je gerecht. Van ricotta op brood tot een toetje met ricotta en rood fruit uit de oven. Hmm.

Voor het broodje met ricotta pesto heb je de volgende ingrediënten nodig:

♥ 2 eetlepels ricotta kaas

♥ 1 theelepel groene pesto

♥ Zwarte peper

♥ Zakje sla

♥ een aantal cherrytomaatjes

♥ geroosterde pijnboompitjes

♥ geraspte Parmezaanse kaas

Maak het recept

Doe in een schaaltje de ricottakaas met de groene pesto en roer dit geheel goed door. Voeg een klein beetje zwarte peper en wat zout naar smaak toe. Meng dit goed door elkaar. Je hoeft niet perse zout toe te voegen, omdat de pesto ook al redelijk zout van smaak is.

Rooster in een aparte pan de pijnboompitjes kort, totdat ze een mooi bruin kleurtje krijgen. Je hoeft maar heel kort te roosteren, dus blijf erbij!

Was de sla en snijd een aantal cherrytomaatjes in halfjes. Zet de broodrooster klaar en rooster 2 broodjes naar keuze.

Leg de geroosterde broodjes op een bord en smeer daar de ricotta pesto spread overheen. Doe een klein bergje sla op je broodje en verdeel daar wat tomaatjes overheen met de pijnboompitjes. Rasp als laatste de Parmezaanse kaas over de broodjes.

Je kunt er natuurlijk nog een sausje overheen doen. Let wel op, want dit maakt juist je broodje gelijk een stuk vetter of ongezonder. Hij is ook erg lekker zonder sausje.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer inspiratie? Lees het recept voor een kikkererwten quinoa burger!

Meer lekkere lunchrecepten lezen?

ricotta pesto

logo