Design snijplanken – review met winactie!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

oktober 7, 2014

Vandaag review ik deze stijlvolle design snijplanken uit de vernieuwde webshop van Rosti Mepal en mag ik ook één large snijplank weggeven bij de winactie! Lijkt je dat wel wat? Lees dan verder en kijk hoe je kans kunt maken op nieuwe snijpret in de keuken!

design snijplankenDesign snijplanken

Wat vind ik het heerlijk om lekker een beetje te experimenteren met recepten in de keuken. Dit heeft eerlijk gezegd wel dertig jaar geduurd. Ik ben altijd veel te gestrest geweest om uitgebreid te gaan koken. Alles moest makkelijk zijn en vooral niet te lang duren.

Ik wilde wel altijd vers koken en daar had ik zo mijn trucjes voor. Ik kocht namelijk eens per week een flinke lading groente en die sneed ik dan in één middag (tijdens een leuke serie op tv) in stukjes en verdeelde die in zakjes. Die gemixte groentezakjes gingen dan de vriezer in, zodat ik iedere dag een zakje met verse groente kon pakken.

Ook vlees, zoals kip en gehakt kocht ik in en verdeelde in kleine porties in de vriezer. Zo kon ik in de ochtend voor het werk een zakje vlees eruit halen en als ik thuis kwam haalde ik de groente eruit. De groente kun je beter niet de hele dag laten ontdooien. Daar worden ze slap van en dus minder lekker.

Inmiddels doe ik het niet meer op deze manier, maar voor iedereen die toch vers wil eten, maar na het werk geen zin meer heeft om groente te snijden, zou je dit kunnen overwegen. Je kunt ze natuurlijk voorgesneden kopen in de supermarkt, maar met deze manier bespaar je behoorlijk wat euro’s. Daarvan kun je dan een extra keer uit eten gaan.

Goede materialen

Mijn keukeninventaris is altijd erg uitgebreid geweest. Ondanks dat ik er weinig tijd voor had, vond ik het wel erg leuk om een taart te maken of wat anders lekkers te bakken. Ook de oven heb ik altijd veel gebruikt.

Ik ben ongeveer 10 jaar geleden uit huis gegaan. Ik heb toen veel gekregen van mijn ouders en zelf ook het nodige gekocht. Maar na 10 jaar gaan dingen slijten en wordt het tijd om wat nieuws aan te schaffen. Zo ook mijn snijplanken. Die zien er ook echt niet meer uit! Weg ermee.

In de webshop van Rosti Mepal heb ik een nieuwe design snijplanken set mogen uitkiezen en vandaag schrijf ik daar een review over.

design snijplanken

De snijplankenset is binnen

Pakket design snijplanken

De design snijplanken zijn binnen! Ik ben gek op pakketjes, ook al weet ik eigenlijk wel wat er in zit. Sticky is ook gek op dozen, alleen die wil liever een lege doos. Hij heeft ongeveer vier dagen in de doos gelegen en kwam er alleen maar uit om brokjes te eten of om naar de bak te gaan.

design snijplanken

Sticky is gek op dozen

Inhoud van het pakket:

  • 3 verschillende maten snijplanken
  • 1 houder van de planken
  • Kleurenbuttons om de snijplanken van een code te voorzien
design snijplanken

De drie verschillende planken in een houder

design snijplanken

De instructie staat op de achterkant

Reverso snijplanken set

Er zitten drie snijplanken in deze set die Reverso heet.

  • Small heeft een afmeting van 29 x 20 cm.
  • Medium heeft een afmeting van 34 x 24 cm
  • Large heeft een afmeting van 39 x 29 cm

Stijlvol design

De nadruk ligt op design bij deze snijplankenset. Ze zijn heel erg mooi. Als ik het vergelijk met de lelijke planken waar ik altijd mee heb gewerkt, schaam ik me een beetje. Alle recepten op het blog hebben foto’s met die ouwe lelijke dingen! Deze snijplanken zijn glanzend wit en gemaakt van het kunststofmateriaal HDPE. Dit is een duurzaam materiaal wat ook goed te recyclen is. Het is een sterk, stug en waterafstotende plasticsoort geschikt voor bijvoorbeeld snijplanken die lang mee moeten gaan. Een mooie bijkomstigheid van dit materiaal is dat door het HDPE je messen scherp blijven. Niets zo vervelend als een bot mes!

design snijplanken

De gele button staat voor kip

Optimale hygiëne

Niets is irritanter als je continue moet blijven afwassen tijdens het koken. Zeker als je zowel groente als kip moet snijden. De snijplank heeft siliconen voetjes, waardoor er geen contact is met het snijvlak en het aanrecht aan de andere zijde. Je hoeft de plank dus alleen maar om te draaien nadat je aan de ene kant groente hebt gesneden en je kunt de kip direct gaan snijden aan de andere kant. Wat handig!

design snijplanken

Kip snijden op de ‘gele’ plank

Eenvoudig buttonsysteem met kleurcodes

Zoals je net al kon lezen heb ik een gele button op een snijplank gedaan en die gebruik ik alleen voor kip of ander gevogelte. Er worden zes buttons bijgeleverd en die kun je zelf op de verschillende planken indrukken.

Grijs : andere producten

Je kunt brood of bijvoorbeeld fruit hierop snijden. Hiervoor heb ik een grote plank gekozen, omdat ik nogal vaak smoothies maak.

Groen : groente

Ik snijd vooral groente en meestal is het proppen op de plank. Aan de andere zijde van maat L zit daarom mijn groene button. Fijn een grote plank!

Rood : vlees

Vlees kan nogal variëren in grootte, maar meestal heb ik niet heel veel vlees. Ik heb daarom een maat M genomen voor de rode plank.

Bruin : geroosterd vlees

Handig voor geroosterd vlees of als je wat worstjes wilt snijden op een verjaardag. Aan de andere zijde van maat medium heb ik daarom de bruine button gedaan.

Geel : kip

Kip snijd ik regelmatig, maar altijd maar 1 of 2 filetjes. Daar heb ik geen grote plank voor nodig. Ik heb de gele button op een maat S gedaan.

Blauw : vis

Vis is meestal klein. Ik heb daarom gekozen om de blauwe button op de maat S plank te doen.

Uiteraard bepaal je zelf op welke plank je wat snijd, maar het systeem is wel erg handig en praktisch toe te passen.

Waar je even op moet letten is het bepalen aan welke zijde je de button wilt plaatsen. Dat heeft te maken met het extra geultje. Die vind je maar aan één zijde van de plank. Die is ontzettend handig bij het snijden van vlees of bij fruit. De sappen die eruit komen, komen dan in het geultje terecht en lopen niet van je plank af het aanrecht op! De buttons kun je maar 1x erop drukken, daarna zitten ze vast.

design snijplank

Hier zie je het geultje

design snijplanken

Ook een speciale zijde voor al mijn fruitsmoothies!

Ik ben ontzettend blij met deze set. Zoek je een hygiënische manier van koken met daarnaast een mooi en praktisch systeem dat ook nog eens duurzaam is? Dan kan ik je deze zeker aanraden. Een set kost nu € 49,95. De snijplanken zijn te koop in de webshop van Rosti Mepal.

Ze verkopen nog veel meer mooie producten in de webshop, zoals bijvoorbeeld deze serviezen.

Doe mee en win een snijplank large van Rosti Mepal – Winactie

Ik mag één snijplank maat L weggeven. Wat moet je daarvoor doen?

1) Like de Facebookpagina van Rosti Mepal en Lekker & Gezond

2) Laat hieronder een reactie achter waarom jij deze snijplank wilt winnen

De winactie sluit op zondag 12 oktober om 22:00 uur. De winnaar maak ik maandag bekend en krijgt de snijplank thuisgestuurd! De uitslag wordt via e-mail bekend gemaakt aan de winnaar.

Kijk ook even naar de disclaimer die bij de winactie hoort, mocht je meer willen weten over de trekking, privacy of andere voorwaarden.

cropped-LogoColorNoText.jpeg

Je gaat dit ook leuk vinden:

Zo ga je meer reizen maken!

Zo ga je meer reizen maken!

Ik heb sinds kort een wereldkaart op canvas boven de keukentafel hangen. Hij hangt daar, omdat ik gek ben op reizen en...

13
Reageer op dit artikel

avatar
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
MaritPeggy van LokvenMarliesInekeXandra Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Nana
Gast
Nana

Super leuke snijplanken! Op school hadden wij ook zo’n kleursysteem in het keuken ; zeer belangrijk idd voor de hygiene . Dit is de 1e keer dat ik ze zie en zou heel graag een willen hebben. Ik wens succes voor iedereen! Groet, Nana

Deborah
Gast
Deborah

Wat een leuke actie! Uiteraard zou ik graag zo een snijplank willen winnen. Super handig bij het bereiden van al jouw lekkers!

Kalle
Gast
Kalle

Greag wil ik in het bezit komen van deze planken om los te gaan in de keuken en mijn vriendin te verrassen wat ik allemaal kan bereiden! Met deze planken zal het een stuk makkelijker en leuker worden om dingen te bereiden!

Geur van Maillard
Gast
Geur van Maillard

M’n oude, houten, dikke, loeizware plank heeft een schimmel. Ondanks (chemisch) reinigen, schaven, schuren en oliën komt het toch steeds terug. Nieuw (dun) houten snijplankje trekt na 2 maanden flink krom.
Misschien nu maar eens meedoen en overschakelen naar kunststof …

Bianca van Helden
Gast
Bianca van Helden

Wat een mooie prijs! En handig, een aanwinst voor de keuken denk ik zo!

Inge
Gast
Inge

Ieks Geur van Maillard (toevallig net zn blog over oma’s soep gelezen) dan vind ik dat jij m moet winnen, bij mij schimmelt het niet maar ik zou op zich wel benieuwd zijn naar hoe kunststof snijdt. Glas vond ik vreselijk en hout is wel zwaar maar snijdt comfortabel.

Ilse prins
Gast
Ilse prins

Wat zijn ze mooi zeg! En wat handig allemaal.
Wij gaan binnenkort verhuizen, en dan gaat al het 10/20 jaar oude keukengerei ook de kliko in… Deze supermooie set snijplanken zal dan wel heel ideaal uitkomen. EN lekker hygiënisch natuurlijk… Ik had de pagina van Rosita al geliked, en jou facebook krijgt van mij ook een dikke duim!(Y)
Groetjes ilse prins

Mandy
Gast

Wat een handige snijdplanken, ook handig dat er geen contact is met het aanrecht. Wij gebruiken nu van die Ikea snijdmatjes. Echt hygiënische is het niet en ze beginnen ook aardig op te raken. Tijd voor een nieuwe, hopelijk de Rosti Mepal versie. Hoe schattig trouwens de foto van Sticky in de doos.

Xandra
Gast
Xandra

Leuke actie Marlies! Een goede snijplank is absoluut belangrijk! Ik ben altijd bang met zo’n goedkoop geval dat er uiteindelijk toch stukjes plastic in je eten tercht komen. Wat natuurlijk niet bepaald gezond is. Daarom zou ik dit mooie exemplaar graag eens willen uitproberen. Krijg ik dat schattige poezebeest er dan wel bij? Wat een snoesje 🙂

Groetjes, Xandra

Ineke
Gast
Ineke

Jaaaa, omdat ik net verhuisd ben en niets goeds meer heb, maar ook geen geld 😉 En straks een hele mooie keuken waar het heeel goed bij past!

Peggy van Lokven
Gast
Peggy van Lokven

Ik doe graag mee met deze actie omdat ik erg benieuwd ben naar de snijplanken. Een set goede snijplanken in huis is nooit weg !!

Marit
Gast
Marit

Lijkt me een erg handig systeem zo met die kleurtjes,ik kan wel nieuwe snijplanken gebruiken in mijn keuken.