Recept voor Dressing met Mosterd

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

april 5, 2017

Een klassieke Franse saladedressing is de vinaigrette met mosterd. Ontzettend lekker door heel veel salades. Deze dressing is gezond met mate en bevat veel goede vetten. Het is bij dit recept erg belangrijk om te kiezen voor goede ingrediënten en voor wat je smakelijk vind. Kies je een olijfolie die je eigenlijk niet lekker vind, omdat de smaak te intens is, dan zal je jouw zelfgemaakte dressing ook niet lekker vinden. Het is dus erg belangrijk om goed te proeven vooraf! Bijgaand vind je het recept voor dressing met mosterd.

recept voor dressing met mosterdBenodigdheden:

recept voor dressing met mosterd♥ 1/2 eetlepel mosterd

♥ 1/2 eetlepel verse citroensap

♥ 1/2 eetlepel witte of rode wijnazijn

♥ 100 ml goede kwaliteit extra vierde olijfolie

♥ zout en peper

Recept voor dressing met mosterd

Begin met het maken van de dressing. Gebruik je liever een kant en klare, dan kan dat uiteraard ook. Het lekkerst en gezondst is het natuurlijk om het zelf te maken met de ingrediënten die jij kiest te gebruiken.

Pak een glazen kom of schaal, ideaal gezien de schaal waar je straks de salade inmaakt. Doe een halve eetlepel mosterd erin en een halve eetlepel vers geperst citroensap. Meng dit dan door elkaar met een garde. Voeg daarna een halve eetlepel witte of rode wijnazijn toe en meng dit door elkaar tot er een egale romige massa ontstaat.

Nu komt het lastigste stukje. Je moet namelijk heel voorzichtig de olijfolie gaan toevoegen. Je hebt in totaal 100 ml nodig. Kies voor een extra vierde olijfolie die je lekker vind smaken. Je kunt de 100 ml in een maatbekertje doen. Voeg nu enkele druppels toe en begin met kloppen. Wees voorzichtig nogmaals met het toevoegen van de olie. Blijf kloppen en blijf daarna heel langzaam druppels olijfolie toevoegen. Je merkt dat de dressing steeds wat dikker wordt. Voeg vervolgens peper en zout toe naar smaak.

Als je alle olijfolie hebt toegevoegd en alles door elkaar geklopt hebt, kun je de dressing afdekken met folie en in de koelkast zetten.

Wil je een deel bewaren? Dat kan enkele weken in een afgesloten pot in de koelkast.

Meer recepten lezen

recept voor dressing met mosterd

cropped-LogoColorNoText.jpeg

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op