Vandaag een recept groentesoep met aardappel. Dit is een ideale lichte maaltijd, geschikt voor de lunch, maar ook als diner. Neem je deze soep bij je diner, doe dat dan als voorgerecht. Het kan ook een ideale soep als hoofdgerecht zijn als je even iets minder wil eten. Vooral als je wat lichter voor je spijsvertering wilt eten, maar wel voldoende voedingsstoffen binnen wilt krijgen. Soep is altijd een goede keuze, kies wel altijd voor biologische producten en vermijd kookroom en andere toevoegingen.

recept groentesoepRecept Groentesoep met Aardappel

recept groentesoep♥ 1,5 liter water

♥ 1 eetlepel groentebouillon

♥ 200 gram waspeen of wortels

♥ 4 stengels bleekselderij

♥ 2 witte uien, normale grootte

♥ 1 prei

♥ 125 gram champignons

♥ 200 gram aardappel

♥ 3 laurierblaadjes

♥ peper naar smaak

Voorbereidingen

Begin met alle groente goed te wassen en in kleine stukken te snijden. Neem een koekenpan en bak alle groente eerst even aan. Begin met de ui, laat deze aanfruiten totdat deze glazig wordt. Voeg dan de overige groente toe en bak deze gedurende vijf minuten op middelhoog vuur.

Soep maken

recept groentesoep met aardappel

Zet een pan met 1,5 liter water op en doe hier de bouillon bij. Breng het water aan de kook en voeg dan de groente, de laurierblaadjes en de aardappels toe. Laat de soep ongeveer 20 minuten doorkoken op een laag pitje.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg een beetje peper toe naar smaak. Doe de soep in een kom en eet smakelijk!

Meer lezen over soepen

Liever een andere soep, zoals een tomatensoep?

recept groentesoep

cropped-LogoColorNoText.jpeg