Pompoensoep met ricotta voor de lekkere trek

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

november 18, 2017

Ik heb laatst het e-book van Juglen Zwaan over soepen ontvangen.  Ik lees zijn artikelen en nieuwsbrieven graag. Vandaag heb ik een van zijn soepen gemaakt, namelijk de pompoensoep. Deze is erg makkelijk om te maken. Echter heb ik er mijn eigen touch aan gegeven. Ik heb ricotta toegevoegd. Dit is mijn favoriete ingredient op het moment. Het is mild van smaak, maar tegelijkertijd ontzettend veelzijdig. Het maakt ook je pompoensoep net wat lekkerder! Deze soep is perfect als lunch of als voorgerecht bij het avondeten. 

ontbijtcrackers

Pompoensoep met Ricotta

♥ 800 gram pompoen

♥ 500 ml water

♥ 2 theelepels cayennepoeder

♥ 2 theelepels kurkumapoeder

♥ 3 theelepels kerriepoeder

♥ 2 centimeter gember

♥ 1 teentje knoflook

♥ 1 witte ui

♥ peper

♥ zout

Zo maak je de soep

Het ligt er even aan of je een verse pompoen of een ingevroren pompoen gebruikt. Ik ga er even van uit dat je een verse pompoen hebt gehaald. Dan heb je zeker een uur nodig om de soep te maken. Een pompoen in stukken hakken is best pittig en duurt wel even. Neem er je tijd voor!

Voor deze soep heb je ongeveer 800 gram pompoen nodig. De rest kun je invriezen door ze in blokken te hakken en in een plastic zakje of bakje in te vriezen.

Snijd de ui grof en snipper de knoflook fijn. Snijd ook de gember fijn. Doe een scheut olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook en de gember. Voeg de kruiden toe en bak deze kort mee. Doe de pompoenblokjes erbij en schep het geheel even om. Voeg nu het water toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep nu zachtjes pruttelen totdat je de soep kunt blenderen.

Blender de soep en voeg een eetlepel ricotta toe.  Breng de soep op smaak met zout en peper. Eventueel doe je er nog wat verse koriander, peterselie of basilicum bij.

Eet smakelijk en geniet van je pompoensoep met ricotta!

pompoensoep met ricotta

Mijn toevoeging

Ik heb er zelf nog een 1 flinke eetlepel ricotta kaas doorheen gedaan, omdat ik ricotta erg goed vind passen en daarnaast de soep een beetje waterig vond smaken. Dat kan ook komen, omdat ik mijn pompoen uit de vriezer heb gehaald. Ik heb weken geleden een mega pompoen gekregen via mijn moeder en deze heb ik in stukken gehakt en ingevroren. Het kan zijn dat er meer vocht in de pompoen zit, dan wanneer je hem vers gebruikt.

Pompoen met ricotta

Hij is evengroot als mijn hoofd !

Ik heb al eerder pompoensoepen gemaakt.

Gooi ook de pompoenpitten niet weg!

Meer lezen over andere soepen

pompoen met ricotta

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op