Pizza pesto met ham

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

februari 19, 2015

Er is niets gezonder dan je eigen eten op tafel te zetten. Je weet wat er in gaat, je weet waar je eigen lichaam op reageert en daarmee bepaal je dus zelf hoe gezond je eet. Ik weet dat je daar niet altijd de tijd voor maakt en daardoor sneller iets makkelijks (lees: ongezond) eet. Toch hoop ik je te inspireren om zelf je take-away food te gaan maken. Het is echt heel leuk!  In een mum van tijd maak je deze heerlijke pizza pesto met ham en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Wees trots op jezelf!

Pizza maken

Bepaal je bodem

In mijn vorige blog liet ik zien hoe je heel eenvoudig zelf een pizza bodem kunt maken. Nadat je de bodem hebt gemaakt, kun je de pizza vers gaan beleggen. Ik heb deze keer gekozen om een pizza pesto te maken.

Ingrediënten pizza pesto

♥ potje groene pesto

♥  1/2 bolletje mozzarella in sliertjes gesneden

♥  1 tomaat

♥ Serrano ham

pizza pesto

bekleed de pizza

Recept pizza pesto

Zet de oven op 250 graden en laat hem goed voorverwarmen. Verdeel de pesto over de bodem van de pizza. Ik doe er 2 ruime eetlepels over, maar dit kun je naar je eigen wens natuurlijk aanpassen.

Haal de zaden uit de tomaat, zodat de pizza niet te nat wordt, en verdeel deze in plakken over de pizza. Strooi de mozzarella erover heen.

Doe tenslotte de ham op de pizza. Kies voor goede kwaliteit ham van de slager. Ik heb gekozen voor Spaanse Serrano ham.

pizza pesto

aanvallen

pizza pesto

pizza pesto

Voor de variatie zou ik je willen aanraden om 2 kleine pizza’s te maken. Zo heb je een win-win situatie. 2 verschillende smaken en je lichaam krijgt een groter palet van voedingsstoffen binnen!

Je kunt naast de pesto pizza kiezen voor een pizza kip of pizza Romana en pizza gehakt.

Eet smakelijk!

pizza pesto

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op