Die decembermaand. Ik heb er een haat liefde verhouding mee. Ik ben gek op chocolade, maar in december zijn de aantallen zo groot dat het langzaam mijn goede discipline naar de prullenbak verwijst. Laten we het dan al helemaal niet hebben over al het suikergoed wat met de verschillende feestdagen gepaard gaan!  Januari is aangebroken en wordt een maand van rust, reinheid en regelmaat. En sporten! In dit blog geef ik je Pilates inspiratie, zonder hoge kosten en om gewoon thuis te doen, alleen of met je partner. 

Pilatus

Sporten in Januari – Blogilates

Een van mijn favoriete sportinstructrices online is de Amerikaanse Cassey Ho. Ze geeft online Pilates lessen door middel van youtube videos. Als je niet bekend bent met Pilates, dit is een techniek waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaam. Het is bijna een kunstvorm die je op een beheerste en bewuste manier laten bewegen, waarbij balans wordt gezocht tussen flexibiliteit en kracht en ademhaling uiterst belangrijk is, met als gevolg dat je mooie lange spieren krijgt en een killer body! Wie wil dat nou niet?

Pilates – Ready? Go!

Je moet natuurlijk ergens gaan beginnen. Thuis starten met deze filmpjes is een laagdrempelige manier om uit te proberen of je het leuk vind. Fun is key! Begin eens met de Quick Leg & Butt Sculptor. Of bekijk een van haar andere video’s op Blogilates.

Stel doelen

Naast losse video’s kun je ook meedoen aan challenges. Dit is ook kostenloos. Je geeft je op via e-mail en je ontvangt een password om mee te doen. Je ontvangt dan dagelijkse video’s om iedere dag een stukje aan je doel te werken. Ik heb vorig jaar april meegedaan aan een challenge. Ik vond het superleuk en een aanrader als je wat steviger in je vel wilt zitten en sterker wil worden.

Wil je gaan afvallen dit jaar? Veel succes met sporten en pak vooral ook je voeding aan!!

Meer lezen over (het gezonde effect van) bewegen & sport

logo