Binnen vier maanden van mijn pijn af!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

december 17, 2017

Ik heb het afgelopen jaar veel last van fysieke klachten, vooral van mijn rechterheup en onderrug. Het doet pijn, iedere dag opnieuw. Het is een scherpe pijn die iedere dag anders kan zijn. Het begon acht maanden geleden toen ik stopte met mijn vorige klus als Interim HR Manager. Ik had besloten dat het roer om moest. Een keuze die ik al heel lang voor me uit aan het schuiven was, want wat voor engs gaat er allemaal gebeuren als je uiteindelijk gaat veranderen. Superspannend, eng, dwaas misschien, want ik had helemaal geen duidelijk plan klaarliggen.

Vertrouwen op je intuïtie

Intuïtief voelde ik dat ik moest stoppen en dat ik tijd voor mezelf moest gaan nemen. Een keuze die niet iedereen begrijpt en dat is prima, want ik hoef mezelf niet te verdedigen. Ik voel dat ik dit moet doen vanuit mijn hart. Het is oprecht. Het is echter veel makkelijker om te blijven doen wat ik deed, want dat betaalde goed en ik deed wat de massa ook doet. Alleen dat geeft me een leeg gevoel. Het voelde betekenisloos. Dat klinkt depressief. Dat is het misschien ook een tikkeltje. Door niet mijn hart te volgen, maar altijd vanuit het verstand te leven, werd ik steeds ongelukkiger.

Té is nooit goed

Terug naar acht maanden geleden. Ik was klaar met mijn interim klus en er stond een reis gepland naar de westkust van Amerika drie weken later. In plaats van mijn rust te pakken, ben ik allerlei sporten gaan doen. Ik dacht laat ik nog even gaan trainen voor de rondreis, dan ben ik fit, dus hup lekker naar buiten toe. Ik ben gaan fietsen, skeeleren in het Rembrandtpark en zelfs een rondje hardgelopen in het Erasmuspark. Thuis ben ik gaan kettlebellen en yoga oefeningen gaan doen.

Achteraf gezien was het niet heel handig om zo hard van stapel te lopen. Er was echter thuis nog niets aan de hand. We vertrokken begin juni naar de USA en landen in San Francisco. Na een nacht slapen gingen we naar de beruchte gevangenis Alcatraz en zijn we vanuit downtown naar de pier gewandeld waar we moesten opstappen. We hadden ons vergist in de afstand. Deze was een stuk verder, dan we hadden ingeschat. De boot die we moesten halen met onze kaartjes wachtte niet op ons, dus we moesten flink doorwandelen.

Als je nog nooit in San Francisco bent geweest, dan moet ik even uitleggen dat San Francisco op een heuvel gebouwd is. En geen lullig heuveltje, deze is stijl! Mensen pakken daarvoor het openbaar vervoer of de auto, maar wij gingen wandelen in hoog tempo. De volgende dag kon ik niet meer lopen en deed alles zeer. Mijn heupen, mijn rug, ik werd tot stilstand gebracht. Niet leuk als je vier weken gaat rondreizen en op dag 1 al uitgeschakeld bent!

Ontsteking of wat anders?

Sinds die dag heb ik dagelijks pijn aan mijn heup en onderrug. Verschrikkelijk. Ik kan niets meer, zelfs zitten doet pijn. Ik ben in eerste instantie fysiotherapie gaan doen, alleen dat werkte niet. Er werd gedacht aan een slijmbeursontsteking, maar de behandeling had geen effect. Week in, week uit ging ik naar de fysio in de hoop dat het beter zou worden, maar dat werd het niet. Ik was inmiddels door mijn zorgverzekering fysio heen en zonder vast inkomen niet in staat tot het voortzetten van de behandeling. Het was ook niet nodig, want het werkte niet. Heel vervelend, want ik had een hele lieve fysiodame alleen zij wist ook niet wat ik mankeerde.

Ze geadviseerde mij om naar de huisarts te gaan en te vragen om een spuit, omdat die de ontsteking zou kunnen doorbreken. Dat zag ik niet zitten. Ik ben huiverig voor medicijnen. Ik heb zelf medicijnen moeten slikken een aantal jaren geleden en daar heb ik veel bijwerkingen van gehad. Ik geloof ook niet in symptoombestrijding. Mijn probleem heeft een oorzaak en die wil ik achterhalen. Ik ben daarom accupunctuur gaan doen in Amstelveen bij Rene Goris van YingYang centrum.

Meer lezen over Acupunctuur

Ik heb inmiddels al een aantal artikelen geschreven over mijn ervaringen met acupunctuur, die lees je hieronder.

Pijn vrij

Nu na acht behandeling ben ik bijna pijnvrij en dat is fantastisch! Pijn is echt een hel, want ik voelde me er doodongelukkig door en het beperkt je enorm. Heb je pijnklachten, informeer dan of acupunctuur jou kan helpen. Woon je in de buurt van Amstelveen, ga dan naar René!

HEB JIJ ERVARINGEN MET ACUPUNCTUUR EN HEEFT HET JOU GEHOLPEN MET JE KLACHTEN?

Je gaat dit ook leuk vinden:

Zo ga je meer reizen maken!

Zo ga je meer reizen maken!

Ik heb sinds kort een wereldkaart op canvas boven de keukentafel hangen. Hij hangt daar, omdat ik gek ben op reizen en...

9
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
FrederiqueBryannicole orriensCynthiaWanda Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Lynn
Gast
Lynn

Ik kan niet zonder mijn accupunctuursessies, ze hebben me al met zoveel geholpen dat ik eerst naar haar loop en nog maar zelden naar de huisarts want bij haar werkt het altijd.
Ik raad het ook iedereen, tot vervelens toe, aan 🙂

Xxx

Jenny
Gast

Wat fijn dat je pijnvrij bent!

Ik kamp nu ruim een jaar met een whiplash. Er zit nog steeds verbetering in, maat het duurt zo lang…

Susan
Gast
Susan

Fijn dat je geen pijn meer hebt! Ikke wel, 37,5 week zwanger en alleen maar kramp in m’n bovenbenen, haha… Maar ‘t is een gezonde ziekte dus komt ook weer goed voor ik een jongetje ben.

Wanda
Gast

Ik heb er geen ervaring mee maar zou het zeker wel overwegen als andere behandelingen niks hebben uitgericht. Met pijn leven is tenslotte geen pretje en beperkt je in je normale doen en laten. Fijn dat het jou zo heeft geholpen!

Cynthia
Gast

Fijn dat je dit zo goed geholpen heeft! Wel iets om te onthouden mocht het nodig zijn!

nicole orriens
Gast

Wat fijn dat je van je klachten af bent. Ik heb ooit 1 keer een accpuncturist bezocht om ik spuugmisselijk en moe was van mijn vierde zwangerschap. En daarna was het ook echt over ook!

Bryan
Gast

Ooh wat leuk dat je pijnvrij bent! Ikzelf heb al een geluk geen last! Mijn vriendin helaas wel. En ook al heel veel dokters bezocht. Misschien dit toch is proberen! Bedankt voor de tip!

Frederique
Gast

Wat goed dat je pijnvrij bent. En inderdaad enorm balen dat je op vakantie er last van kreeg en dus niet voluit kon genieten 🙁