Smoothie recept nummer 2 in de boost je haar serie. Dit keer geen fruitsmoothie maar een groentesap. Deze sap is meer voor de gevorderde smoothie drinker die naast de lekkere zoete fruitsapjes ook de wat stevige groentesapjes aandurft. Voor dit sapje is het doseren van de groene peper van belang. Paprikaatjesap is goed je voor omdat paprika’s en wortelen rijk zijn aan bètacaroteen en sterke anti-oxidanten zijn. Paprika’s verhogen de bloedcirculatie en hebben ook een zeer hoog vitamine C gehalte.

Smoothie Recept Ingrediënten:

♥ 2 wortelen

♥ 1 rode paprika

♥ 1 kleine groene peper

♥ 1/2 glas water

Dit recept is van Kasia Vermaire, health coach & food inspirator.

Vitamineshot

Wat zit er nog meer in Paprikaatjesap naast vitamine A: de haarbooster?

Vitamine C

Zoals in de Groovy Grapes al gezegd is vitamine C super voor je immuunsysteem. Daarnaast is vitamine C van invloed op je haar. Het gaat het proces tegen van grijs worden en voorkomt haaruitval.

Kalium

Zorgt voor gezonde en gevoede haarwortels.

Bètacaroteen

Is een krachtige antioxidant. Antioxidanten zijn een soort van soldaten die de terroristen (vrije radicalen) bestrijden. Deze terroristen zorgen voor veroudering, slopen het collageen in de huid en ontregelen de celdeling wat leidt tot ziekte.

Vitamine B- complex

Zeer werkzaam voor het haar. Het wordt er sterker van en het versneld het proces van de haargroei. Op Beautylab vind je een blog waarbij Nena test of een vitamine B complex echt werkzaam is voor je haar.

Hot hot hot!

Een zintuig prikkelende groentesap, dit komt door het groene pepertje. Persoonlijk zou ik kiezen om een heel klein stukje tot een half stukje groene peper erbij te doen in plaats van een hele in dit smoothie recept. Ik kan niet zo heel goed tegen de pittigheid van de peper en heb nu ook echt een vurig prikkelend gevoel op mijn lippen en tong. Als je daarvan houdt, doe er dan vooral een hele in, maar ben je net als ik voorzichtig met hete pepers doe er dan een klein stukje in tot maximaal 1/2 groene peper ;).

Drie lagen

Doordat ik vlammen in mijn mond had, heb ik een extra half glas water toegevoegd. Het water begon te schuimen en de smoothie verdeelde zichzelf in drie delen! Onderop een rode egale laag, dan een laag met wat meer structuur en bovenop lichtroze schuim! Na een minuutje of 10 was de smoothie weer egaal.

smoothie recept

cropped-LogoColorNoText.jpeg