Pannenkoek met appel, rozijnen en kaneel

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

november 4, 2017

Een pannenkoek met appel, rozijnen en kaneel vind ik toch wel echt een traktatie! Ik bak af en toe pannenkoeken. Meestal maak ik ze met kaas, maar een zoete pannenkoek gaat er zeker wel in. Het lastige vind ik bij deze pannenkoek de appel. Ik weet niet of je zelf wel eens geprobeerd hebt om een pannenkoek met appel te maken? Als je dat wel eens gedaan hebt, dan herken je dit vast. Ik vind het lastig wanneer je nou de appel op de pannenkoek moet doen. Als jij het weet, laat het dan weten in de comments.

Klungelen in de keuken

Ik heb meerdere manieren uitgeprobeerd. Ik heb eerst de pannenkoek aan één kant kort gebakken en toen omgedraaid. Daar heb ik de stukjes appel opgelegd en de andere kant laten bakken tot het goed was. Dit is dus geen goede methode. Het probleem zit hem namelijk bij het omdraaien van de pannenkoek. Alle appeltjes donderen eraf en dat wil je niet.

Toen ben ik optie twee gaan doen en die ging al wat beter. Ik heb het beslag in de pan gedaan en daarna direct de stukjes appeltjes in het beslag geduwd samen met de rozijntjes. Ik kon nu wel beter de pannenkoek omdraaien al verloor ik nog steeds een paar appelpartjes tijdens het omdraaien. Maar de meeste bleven plakken. Nadeel was dat de rozijntjes minder lang hadden gemoeten en daardoor soms wat zwart waren. Laat het me weten als jij de oplossing weet!

Recept pannenkoek met appel, rozijnen en kaneel

♥ 1 appel

♥ handje vol rozijntjes

♥ kaneel

♥ 250 gram bloem

♥ 250 ml melk

♥ 1 ei

Kies een appel die je lekker vind. Ik heb in dit recept een Elstar appel gebruikt. Mijn vriend koop altijd deze appeltjes voor me, omdat ik ben opgegroeid in de buurt van Elst. Schattig toch. Snijd deze in dunne plakken die je een beetje in het beslag kan drukken. Wel ondertussen wat rozijnen in lauwwarm water. Doe de bloem, het ei en de melk door elkaar heen en blijf kloppen tot je een mooi beslag hebt. Vind je het te dik voeg dan wat extra melk toe. Is het beslag te dun, voeg dan wat extra bloem toe.

Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Doe wat olie in de pan en een grote lepel beslag. Druk gelijk de appelpartjes in het beslag, maar druk je ze er niet helemaal doorheen. Je wilt ze maar aan 1 kant bakken. Doe ook gelijk de rozijntjes erbij. Bak eerst de ene kant en dan de andere kant.

Leg de pannenkoek op een bord. Nu heb je kaneel nodig. Het makkelijkste is om gemalen kaneel uit een potje te gebruiken. Dit strooi je er eenvoudig overheen. Eet smakelijk!

Meer lekkere lunchrecepten lezen?

logo

 

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op