Na een dag veel lopen of als het erg warm is, dan is een voetenbad een luxe binnen handbereik. Het kan me ontzettend opluchten! Ik voel dan de spanning uit mijn lijf stromen. In dit blog lees je hoe ik mijn voeten ga verwennen met de inhoud van deze probeerverpakking van Alka bad. Kan ik mijn lichaam ontzuren met basisch badzout, vraag ik me af?

Ontzuren met voetbad

Basisch badzout

Dat badzout je kan helpen ontzuren, is compleet nieuw voor mij. Dit badzout helpt volgens de omschrijving het lichaam bij het afvoeren van zure afvalstoffen via de huid naar buiten toe.

Het is goed voor onder andere problemen van de huid, voetschimmel en kalknagels. Veel mensen hebben last van deze kwaaltjes.

Wat is basisch precies?

Basisch heeft te maken met pH waardes. Is de pH waarde 0, dan is iets zuur. Een pH waarde van 14 is basisch ook wel alkalisch genoemd. In het midden, een pH waarde van 7 is neutraal.

Is je lichaam zuur, dan zul je eerder last hebben van schimmels. Je ideale pH waarde zit tussen de 6,5 en 7. Alles daarboven is verzuring. Dit kun je meten met strips.

Een kalknagel behandelen

Ik heb jarenlang gevoetbald en daar heb ik een voetschimmel opgelopen die is overgeslagen naar een teennagel. Heel vervelend. Ik heb echt alles al geprobeerd, maar kom er maar niet vanaf. Het gaat me te ver om hier medicijnen voor te nemen. Die zijn namelijk erg slecht voor de lever.

Daarnaast heb ik van meerdere mensen gehoord dat ze de kalknagel gewoon weer terugkrijgen nadat ze de medicijnen hebben gebruikt. Lekker dan. Des te meer reden om alternatieven te testen. Ik wil dit basische badzout wel proberen. Dat heeft alleen maar goede bijwerkingen!

ontzuur je lichaam Lekker met mijn voetjes in het warme water.

Ontzuur je lichaam relaxed

Ik heb een emmertje gevuld met warm water en ik heb twee theelepels badzout toegevoegd. Het water kleurt een beetje wit.

Terwijl ik televisie zit te kijken laat ik mijn voeten in de rode emmer bijkomen van de dag.

Na het voetbad wrijf ik mijn voeten goed droog met een handdoek. Ze voelen super zacht aan!

Alka BadOntzuur je lichaam en geniet

Het badzout bevat allereerst (Bi)carbonaten voor een diepe ontzurende werking. Dit is beter bekend als zuiveringszout of bakingsoda.

Er zitten daarnaast 12 verschillende soorten edelstenen in zuivere poedervorm in. Erg fijne toevoeging! Ik doe zelf graag stukjes rozenkwarts in bad, maar in poedervorm verwerkt in badzout was ik het nog niet tegengekomen.

Mijn huid wordt erg blij van het ongeraffineerd Himalayazout met 84 mineralen en sporen-elementen. De spieren kunnen goed onspannen door de toevoeging van Calcium en Magnesium.

Ten slotte zorgt de verhouding Kalium en Natrium voor een optimale vochtregulering!

ontzuur je lichaam wat zit er allemaal in?

Ontzuur je lichaam in bad

Het effect van het bad kan ik na een paar keer nog niet geven. Het voelt echter erg fijn aan. Mijn voeten zijn heel zacht geworden en het is alsof ik wat stress van de dag kwijt bent. Dat voelt erg prettig!

Ik vind het een prima product, omdat het is opgebouwd met natuurlijke ingrediënten. Daarnaast bevat het geen conserveermiddelen, kunstmatige geur- en kleurstoffen. De natuur heeft zoveel moois te bieden!

Ook uitproberen?

Alka Bad is een uniek samengesteld basisch badzout dat het lichaam helpt met het afvoeren van zure afvalstoffen.

Het helpt goed bij:

  • Problemen met de huid,
  • Verkrijgen van soepele spieren,

Ontdoen van vaginale- en voetschimmels, Kalknagels

  • Aambeien
  • Overtollig vocht en cellulitis.

Benieuwd geworden en wil je dit uitproberen? Alka Bad kost EUR 9,95 voor 5 zakjes of EUR 24,95 voor 1200 gram. Het is verkrijgbaar via deze link: Zuren afvoeren met Alka BadIk heb een samenwerking met Alka, omdat ik hun producten erg goed vind.

Weten hoe je op andere manieren kunt ontzuren? Ontzuur je lichaam bijvoorbeeld met een groene smoothie?

cropped-LogoColorNoText.jpeg