Ontzuren met een groene smoothie

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

mei 24, 2015

In een vorig blog vertelde ik dat ik bezig ben met het ontzuren van mijn lijf.  Ik ben gestart met het doen van een zuurtest. Op het moment zijn er best veel dingen gaande waardoor ik op voorhand ervan uit kan gaan dat ik niet topfit ben. En dat kwam ook uit de test. Zelfs zo erg, dat de test aangaf dat ik tot de zwaarst verzuurde groep behoor. Daar ben ik best van geschrokken.  In dit blog lees je wat ik ga doen om mijn lijf te helpen ontzuren met een groene smoothie.

Ontzuren smoothies

Alkaliseren

De een walgt ervan, de ander voelt zich ubergezond na het drinken van een groene smoothie. Ik behoor tot de laatste groep. Ik vind het heerlijk! Groene smoothies bevatten veel chlorofyl. Deze stof geeft de groene kleur aan verschillende groentes. De groene kleur ontstaat onder andere door zonlicht en haalt de zuurgraad in je lichaam omlaag. Het maakt het alkalisch. Dat betekent dat het ervoor zorgt dat de balans tussen zuur en base goed is. Op die manier blijf je zo gezond mogelijk.

Groene smoothie

groene smoothie

smoothie in een zakje

Mijn lijf is verzuurd. Niet gek hoor. Ik heb best veel stress, net als heel veel anderen. In deze maatschappij hoort stress er gewoon bij. Dat het slecht is voor ons lichaam en dat we er ziek van worden dat is nog een beetje taboe. Helaas ontkom je er niet aan en kun je er maar beter het beste ervan maken. Dit doe ik door bewust met mijn gezondheid om te gaan en regelmatig nieuwe dingen uit te proberen die me kunnen helpen te ontstressen. In het pakket van Alka Greens zit een zakje om een groene smoothie te maken. Dat wil ik wel eens proberen.

 Ingrediënten groene smoothie

♥ Kiemgrassen en Algen

♥ Chlorella en Spirulina

♥ Groente & Fruit

♥ Acerola met vitamine C

♥ Ondersteunende kruidenextracten

Het is gezoet met Stevia, waardoor het een lekkere zoete smaak heeft. Het enige wat je hoeft te doen is het zakje oplossen in een glas water. De groene smoothie proeft supergezond!

Alkavitae

Binnenkort ga ik nog een aantal andere producten uitproberen van de Alka om mijn zuurgraad omlaag te brengen.

Zoals je kunt zien maak ik op mijn blog reclame voor Alka. Ik vind de producten die zij bieden namelijk fantastisch, anders zou ik dit niet doen. Wil je gaan ontzuren, lees dan vooral alle info op mijn blog, op de website van Alka en belangrijk lees altijd eerst ervaringen van anderen online!

Laat een berichtje achter als je ervaringen hebt met Alka. Ik hoor het graag!

Meer lezen smoothies

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op