Deze week heb ik inspiratie opgedaan. Niet zozeer iets nieuws, maar wel een nieuw inzicht. Ik vind namelijk olijventapenade ontzettend lekker. Ik eet dat ‘s avonds op een toastje. Afgelopen week bestelde ik in Berlijn een vegetarisch ontbijt met diverse tapenades. Heerlijk! Een avocadodip, zwarte olijventapenade en roomkaas met verse basilicum. Daarbij kreeg ik stukjes komkommer en paprika’s om te dippen en wat broodjes om te besmeren. Wat is nu mijn inzicht? Dat tapenade uiteraard ook in de ochtend kan! Gezonde natuurlijke producten en veel beter dan een boterham met jam of hagelslag. In dit blog ben ik op zoek gegaan naar inspiratie op Pinterest naar verschillende tapenades voor in de ochtend.

Ontbijt

Oud en nieuw heb ik samen met mijn vriend gevierd in Berlijn. Echt een aanrader. Een stedentrip is sowieso altijd een aanrader, maar Berlijn is voor mij een inspirerende stad geweest. Naast mijn liefde voor lekker en gezond eten heb ik ook een kunstenaarshart. Het barst daar van de kunstzinnige uitlatingen in de stad, prachtig!

Op de foto hierboven zie je mijn vegetarische tapenade niet zo goed. Daarentegen zie je het ontbijt van mijn vriend des te beter. Dat is mijn vleesmonster. Die moet ontbijten met een stukje vlees!

Zwarte olijventapenade

Dit recept komt van Amuse your Bouche. Je hebt voor een zwarte olijventapenade de volgende ingrediënten nodig.

♥ 100 gram zwarte olijven

♥ 2 eetlepels kappertjes

♥ 1 eetlepel citroensap

♥ 2 eetlepels olijfolie

♥ handje verse peterselie

♥ 1 teentje knoflook

♥ zout

♥ peper

Start cooking

Nu komt het mooiste. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en blender maar. Bewaar het in de koelkast en je hebt een heerlijke spread voor op je boterham!

Zongedroogde tomatentapenade

Een andere mogelijkheid om in de ochtend op je boterham te doen is deze tomaten tapenade. Dit recept komt van Recipe.com

♥ 1 eetlepel peterselie

♥ 250 gram zongedroogde tomaten in olijfolie

♥ peper

♥ zout

♥ 50 gram walnoten geroosterd

Start cooking

Ook hier weer doe alles in de keukenmachine en blender alles door elkaar. Bewaar in een bakje in de koelkast. Heerlijk voor op je broodje.

Andere aanraders om te maken als ontbijt of lunch:

Hummus

♥ Bananenmuffins met cacao

Havermout met fruit

olijventapenade

cropped-LogoColorNoText.jpeg