Oefenen voor een goede houding

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

november 12, 2017

Inmiddels heb ik nu vijf behandelingen gehad in het Yinyang centrum in Amstelveen en is mijn pijn bijna weg. Wat heerlijk. Inmiddels loop ik al zes maanden met ontzettend veel pijn rond. Ik heb niet meer kunnen sporten, want iedere kleine inspanning leverde enorm veel rugpijn op. Ik ben nu veel bezig met oefenen om naast de therapie mezelf een betere houding aan te leren. Dat is hard nodig, aangezien ik een zittend beroep heb en veel achter mijn laptop zit. 

Oefenen is key

Ik ben druk bezig met het doen van oefeningen die ik heb meegekregen. De oefeningen zijn simpel, maar in de praktijk vind ik het super lastig om het vol te houden. Ik moet 30 minuten in dezelfde houding staan. Al na een paar minuten treedt er verzuring op in de spieren en schud ik de spieren even los om daarna weer terug in de houding te keren.

Volgens Rene is het een fabel dat je dat half uur niet vol kunt houden. ‘Je denkt dat je dit niet vol kunt houden en je bent bang voor spierpijn’. Dat klopt zeker. Ik haat spierpijn eigenlijk, vooral omdat ik dat jarenlang heb gehad en ik daar geen zin meer in heb. Daarnaast vind ik het lastig om me een half uur te focussen om in dezelfde houding te gaan staan. Er gaan al snel allerlei gedachtes in mijn hoofd om wat ik allemaal nog moet en wil doen. Heel irritant eigenlijk.

Mindfull aanpak

Ik had daarom bedacht om het wat mindfuller aan te gaan pakken. Ik heb een aantal kaarsjes meegenomen naar een aparte kamer, de gordijnen dicht en het licht uit. Op mijn IPad heb ik een meditatie app aangezet en ben in onder het genot van Tibetaanse klankschalen 30 minuten in het kaarslicht gaan staan. Ik moet zeggen dat dit mijn beste poging was en ik het op deze manier het langste heb volgehouden.

Netflix therapie

Ik heb nog een andere poging gedaan. Ik heb tijdens een netflix serie de oefening gedaan. Dat lukte ook best aardig, want ik kan me altijd heel goed focussen op series die ik leuk vind. Ik merkte alleen wel dat mijn uithoudingsvermogen en gevoel voor tijd anders waren tijdens de serie waardoor ik het net wat minder lang volhield dan bij de kaarslicht sessies.

oefenen

Ayla helpt ook even mee

Conclusie

Voor deze oefeningen is het toch het beste om er specifiek tijd voor te maken. Rene gaf als advies om een half uurtje per dag uit te trekken voor je oefeningen. Het kan zijn dat je het niet volhoudt om 30 minuten in dezelfde houding te staan, maar ga dan even uit de houding, doe wat rek en strek oefeningen en ga weer terug in de houding. Herhaal dit totdat de dertig minuten om zijn”.

Als je iedere keer maar 5 minuten de houding doet, dan zeg je eigenlijk tegen jezelf het is wel goed zo of ik kan niet beter. En dat is niet waar en zo zal je ook niet herstellen”. Dat geloof ik ook, dus ondanks dat ik het best wel lastig vind ga ik zijn advies wel opvolgen. Ik plan een half uur per dag en neem mijn kaarsjes en Tibetaanse klankschalen met me mee.

Best prettig eigenlijk, dat oefenen!

Meer lezen over Acupunctuur

Ik heb inmiddels al een aantal artikelen geschreven over mijn ervaringen met acupunctuur, die lees je hieronder.

Je gaat dit ook leuk vinden:

Zo ga je meer reizen maken!

Zo ga je meer reizen maken!

Ik heb sinds kort een wereldkaart op canvas boven de keukentafel hangen. Hij hangt daar, omdat ik gek ben op reizen en...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op