Nu de dagen weer wat langer worden, merk ik op dat ik weer meer energie heb en ook de schoonmaakkriebels krijg. Herken je dat? De zon die ineens op je intens smerige ramen staat te schijnen. Vorige week viel dat helemaal nog niet op. Nu valt nog meer zonlicht op je mooie vloer, die ineens toch ook wel wat vlekken vertoont. Stof op de keukenkastjes, ineens wordt alles zichtbaarder en wordt het tijd om het huis eens lekker te gaan soppen. In dit artikel lees je over mijn schoonmaakwoede die ik heb gestild met volledig natuurlijke schoonmaak producten van Marcels Green Soap. Het bevat geen parabenen, zuren en het is biologisch afbreekbaar, zelfs de flessen worden gerecycled. Daar wordt ik blij van!

natuurlijke schoonmaak productenOpgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Wat kan ik genieten van een schoon en opgeruimd huis. Heel eerlijk, ik kan het ook heel goed verslonzen en er naar kijken of erover heen stappen. Voor de rust in mijn hoofd plan ik 2x per week schoonmaken in. Dit houdt in: de was doen en opruimen in het huis. Ik vind het onnodig om al mijn vrije tijd te besteden aan schoonmaken en opruimen. Ik plan het liever zo in. Iedere week komen vaak wel dezelfde dingen terug om schoon te maken. De wastafels, het toilet, stofzuigen en de bedden opmaken. Eens per jaar was ik de gordijnen en een paar keer per jaar doe ik de ramen aan de buiten- en binnenkant.

Natuurlijke schoonmaak producten

Het grote nadeel aan schoonmaken vind ik de schoonmaakspullen. Mijn handen drogen er altijd van uit en het zit vol met chemicaliën. Dat voelt niet goed en is niet goed. Ik ben al enkele jaren regelmatig op zoek naar alternatieven. Ik zoek naar schoonmaakmiddelen die op natuurlijke basis zijn, maar goed schoonmaken en liefst ook zacht zijn geprijsd. Op aanraden van mijn schoonzusje Inge, kwam ik in aanraking met Marcel’s Green Soap.

Ik heb de volgende producten uitgeprobeerd:

♥ Afwasmiddel – Basilicum & Vetiver gras

♥ Handzeep – Patchouli & Cranberry

♥ Allesreiniger – Sandelhout & Kardemon

♥ Allesreiniger spray – Lavender & Kruidnagel

In totaal zijn er zes geurlijnen. Je hebt naast bovenstaande ook nog Radijs & Bergamot en Jasmijn & Sinaasappel

100% Natuurlijk

Alle producten van Marcel’s Green Soap bevatten geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. Ze zijn 100% natuurlijk en 99% biologisch afbreekbaar. Heel fijn!

Allesreiniger & spray

Zo halverwege de winter als de zon op de ramen staat schrik ik van de smerige staat van de ramen. Drie hoog woon ik en ik vraag me af waar al dat zand en viezigheid toch vandaag komt. Aan de slag dus maar met de allesreiniger en de allesreiniger spray om alle ramen schoon te maken. Ik ben gestart met een emmer water met de allesreiniger. Nadat het eerste vuil eraf is gezeemd, doe ik nog een tweede ronde met de allesreiniger spray en een droge theedoek.

Blij verrast ben ik door de geur die van beide natuurlijke schoonmaak producten afkomt. De allesreiniger met sandelhout en kardemom heeft een hele nuchtere aardse geur gemengd met een zoetig luchtje. De combinatie van Lavendel en kruidnagel is best wel gek, maar erg lekker! Lavendel staat bekend als rustgevend en ontstressend, terwijl kruidnagel juist verwarmt en extra pit geeft. De producten doen wat ze moeten doen. Ze maken schoon. Mijn ramen blinken weer!

natuurlijke schoonmaak producten

Van de zes geurlijnen is dit mijn favoriet!

 

De allesreiniger is er in 4 geuren: Sinaasappel & Jasmijn, Patchouli & Cranberry, Sandelhout & Kardemom en Lavendel & Kruidnagel. Voor 750 ml betaal je EUR 3,49.

De allerreiniger spray is er in 4 geuren: Basilicum & Vetiver gras, Patchouli & Cranberry, Sandelhout & Kardemom en Lavendel & Kruidnagel. Voor 500 ml betaal je EUR 3,49.

Handzeep

De handzeep staat op de badkamer en wordt veelvuldig door mij en mijn vriend gebruikt. De patchouli en cranberry geur is mijn favoriet. Ik ken de patchouligeur helemaal niet. Het blijkt een veelgebruikt geurtje te zijn geweest in de sixties. Het zoontje van mijn schoonzus vind deze geur zelfs zo lekker dat hij zijn haar ermee gewassen heeft. Waarom ook niet!

De handzeep is er in 4 geuren: Sinaasappel & Jasmijn, Patchouli & Cranberry, Sandelhout & Kardemom en Lavendel & Kruidnagel. Voor 250 ml betaal je EUR 3,49.

Afwasmiddel

Een dagelijks terugkerend klusje is natuurlijk de afwas. Nu moet ik wel zeggen dat ik heel weinig de afwas doe. Dit doet mijn vriend namelijk. Hij vind het een lekker klusje, ik vind het verschrikkelijk. Voor mijn vriend is het extra belangrijk dat we producten gebruiken die vriendelijk zijn voor de huid. Hij heeft namelijk snel last van uitdroging van de huid en dat is pijnlijk. Het product is heel mild en is daarom ook geschikt voor een kwetsbare huid. De geur van het afwasmiddel is basilicum met vetiver gras. Ik was niet bekend met vetiver gras, maar het ruikt naar gemaaid vers gras. Lekker fris en aards

De handzeep is er in 4 geuren: Radijs & Bergamot, Sinaasappel & Jasmijn, Basilicum & Vetiver gras en Lavendel & Kruidnagel. Voor 500 ml betaal je EUR 3,49.

Meer gezondheidstips?

Ben je al bekend met natuurlijke schoonmaak producten of vind je het leuk om meer gezonde tips en weetjes te krijgen via Social Media? Volg dan mijn Lekker & Gezond Facebook en Lekker & Gezond Instagram.

cropped-LogoColorNoText.jpeg