NASA traagschuim kussen – Review

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

september 16, 2014

Met slapen heb ik een haat-liefde verhouding ontwikkeld. Ik vind het heerlijk als ik goed en snel in slaap val en de volgende dag uitgeslapen ben. Wat kan ik het haten als ik in bed lig en ik vind mijn draai niet. Mijn kussen en matras liggen dan niet lekker en mijn vriend heeft zich op zijn rug gedraaid en is behoorlijk wat geluid aan het produceren. Zucht. Hoe kom ik hierbij? Ik heb het NASA traagschuim kussen mogen testen en slaap hier inmiddels alweer drie jaar op. Wil je investeren in gezond slapen, lees in mijn blog dan de review over dit kussen.

nasa traagschuim kussenNASA traagschuim kussen

Alle soorten en maten

Ik heb inmiddels een stuk of zes verschillende kussens. Ik bewaar ze beneden in onze kelderbox voor als er iemand blijft slapen (sorry daarvoor alvast).

De kussens variëren in vulling van een donzen vulling tot synthetische vulling. Ik heb daarnaast een zwaar en massief kussen en een nekrol, maar ook een dunnetje die na een paar keer draaien de vulling naast mijn hoofd heeft geschoven. Meer dan frustrerend.

Het donzen kussen was voor mij het meest tegenvallend. Normaal haal ik mijn kussens bij de Ikea, maar nu ben ik naar een beddenwinkel geweest. Daar hadden ze een aanbieding en had ik gelijk twee kussens ingeslagen.

De eerste nacht prikte er al iets in mijn wang. De eenden veren kwamen gewoon door het kussen heen! Maar ja, die mocht ik niet meer terugbrengen. Duur waren ze niet, maar uiteindelijk is het weggegooid geld. Ik heb er toch nog een jaar of twee op geslapen met een dubbele kussenhoes erom heen. Dan prikten de veren niet in mijn wang.

NASA – Take me to the stars!

Nu heb ik een kussen mogen testen waarin NASA traagschuim zit. Ik heb het kussen per post ontvangen. Het zat in een plastic beschermhoes van het merk Energy plus.

nasa traagschuim kussen

Wat is traagschuim?

NASA heeft in 1966 traagschuim (temper foam) ontwikkeld. Ze hebben het nooit gebruikt voor lanceringen maar het vond zijn weg in de medische wereld.

Traagschuim zorgt ervoor dat je minder druk hebt op bepaalde lichaamspunten. Ik heb snel last van mijn schouders en nek. Met traagschuim zou de druk op die punten moeten verminderen.

Door je lichaamswarmte vormt het kussen zich naar jouw lichaam.

nasa traagschuim Vlokken in het kussen
nasa traagschuim Vlokken

Hoe hoog moet je liggen?

Tja, hoe hoog moet je nou eigenlijk liggen op je kussen? Ik lig al jaren op twee kussens en volgens mijn vriend is dat te hoog. Maar op één kussen lig ik voor mijn gevoel veel te laag.

Je kussen dien je af te stemmen op je slaaphouding lees ik bij de productspecificaties. Ik kan me ook wel herinneren dat je bij de Ikea ook die indeling hebt bij de kussens.

Lastig, want ik draai de hele nacht. Ik vind het heerlijk om op mijn rug te liggen vooral als ik net in bed lig, daarna draai ik door naar mijn zij. Daar lig ik het langst op door de nacht heen. Een stevig kussen moet het dus zijn voor mij.

nasa traagschuim Zo zie je mooi de hoogte van het kussen

Nasa traagschuim kussen testen

Ik heb het kussen de afgelopen maand getest. Ik merk direct dat ik lager lig dan normaal op dit traagschuim kussen. Daar moet ik aan wennen. Het kussen ligt wel gelijk lekker. Het voelt zacht aan, maar het blijft wel heel stevig. Je zakt er niet in weg.

Mijn schouders en nek moeten ook wennen aan deze nieuwe hoogte. Nacht twee was niet veel anders dan nacht één. Het wakker worden was wel anders. Ik lag zo lekker! Ik had weinig zin om op te staan.

Vanaf dag drie lag ik goed op dit kussen en was ik gewend. Dit is vrij snel. Het advies is om het kussen minimaal 10 dagen uit te proberen, dan ben je eraan gewend en merk je pas echt het verschil.

Als je net als ik snel last heb van je schouders en nek dan kan ik je dit NASA traagschuim kussen aanraden. Het is een mooie duurzame investering in je nachtrust.

Allergie vrij slapen

Je slaapkamer is niet altijd brandschoon. Vaak als ik ga stofzuigen verbaas ik me hoeveel stof er in een week op die slaapkamer ontstaat.

Naast stof verlies je dagelijks huidschilfers. Die huidschilfers liggen in bed en op je kussen. Op zich niet erg, maar er zijn bed wantsen die daar gek op zijn. Die beestjes eten jouw huidschilfers op en laten een stofje achter in je bed. Hier kun je allergisch voor zijn. Daar is wat aan te doen.

Purotex is probiotica waarmee het kussen is behandeld. Zodra je op je kussen gaat liggen wordt dit geactiveerd. Hierdoor wordt op natuurlijke wijze stof en de stofjes van de bed wantsen opgeruimd, waardoor je gezond kunt slapen.

Video over purotex

Hieronder zie je een video over purotex probiotica. Deze moet je echt even bekijken. Ik schrok er namelijk nogal van.

Ik slaap inmiddels al een aantal jaar op dit Nasa traagschuim kussen en trouwens ook op het matras en ik ben klachtenvrij.

Op vakantie heb ik soms wel klachten. Ik slaap niet in de meest luxe sterrenhotels, maar in middenklasse hotels of via airbnb. Die kussens zullen waarschijnlijk niet zijn behandeld met purotex en zitten vol met stof die je allergisch kunnen maken, bah!

Mijn vriend neemt altijd zijn kussen mee op vakantie, misschien moet ik dat ook maar gaan doen.

Meer lezen over slapen?

cropped-LogoColorNoText.jpeg

Je gaat dit ook leuk vinden:

Zo ga je meer reizen maken!

Zo ga je meer reizen maken!

Ik heb sinds kort een wereldkaart op canvas boven de keukentafel hangen. Hij hangt daar, omdat ik gek ben op reizen en...

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sterke Magneten
Gast

Deze kussens zijn echt top. Wat een uitvinding is dit geweest. Ik gebruik al jaren NASA traagschuim kussens en ik wil echt nooit meer iets anders. Het is wel even wennen als je altijd andere kussens hebt gehad maar daarna is het echt onvervangbaar.