Thee wordt door de eeuwen heen gebruikt als medicinaal middel. Muntthee met gember en citroen is effectief bij menstruatiepijn. Naast gember en citroen wordt als basis een Chinese groene thee gebruikt.  Het bevat ingrediënten met natuurlijke eigenschappen. Zorg altijd voor verse ingrediënten en een goede kwaliteit van groene thee. Haal je thee niet in de supermarkt, maar ga naar een speciaal winkel. De thee in de supermarkt is vaak chemisch behandeld en verliest hierdoor zijn goede eigenschappen. In dit artikel lees je een theerecept die je pijnlijke krampen helpt te verzachten.

muntthee met gember en citroenMuntthee met gember en citroen

Als basis kun je in principe elke groene thee gebruiken die je in huis hebt. In dit recept maken we gebruik van een Chinese groene thee.

Ingrediënten

♥ 1 kopje groene thee

♥ 2-3 takjes verse munt

♥ aantal druppels citroensap

♥ 1 cm verse gember in plakjes

Maak eerst als basis een kopje groene thee. Giet niet direct het kokende water op het theezakje, want dan gaan moleculen stuk en dat maakt de smaak bitter. Kijk hier voor de beste techniek. Doe eerst het water in een kopje en wacht 1 minuut. Voeg het zakje thee toe of doe het thee ei met de groene thee erbij. Doe verder een paar takjes verse munt in de mok en een aantal druppels citroensap. Voeg tenslotte de plakjes gember toe en laat dit 8 minuten trekken voordat je de thee gaat drinken.

Citroenen

Citroenen hebben goede eigenschappen. Ze bevatten veel vitamine C, die zorgt voor een goede weerstand. Het helpt je bij verkoudheden, omdat ze een antibacteriële en antivirale werking hebben. Doe dus vooral in al je drankjes een schijfje citroen!

In de winter is het extra goed om citroensap toe te voegen aan je drankjes. Juist dan heb je het nodig, door alle verkoudheden en griepjes die heersen en die je kunnen besmetten.

Gember

Gemberthee heeft veel gezondheidsbevorderende eigenschappen. Een daarvan is het dat de spijsvertering ondersteunt. Het zorgt namelijk voor een versnelde opname van voedingsstoffen. Je kunt het onder andere gebruiken bij een opgeblazen gevoel of winderigheid. Ook bij een pijnlijke menstruatie of bij misselijkheid kun je goed gember nemen.

Warm of koud?

Je kunt deze thee ook koud drinken. Als het erg warm buiten is, dan kun je de muntthee met gember en citroen laten afkoelen en er ijsklontjes bij doen. Zo heb je een heerlijke ijsthee!

Meer lezen over menstruatie?

Meer lezen over gember

logo