Muntthee maken is heerlijk, maar natuurlijk niets nieuws onder de zon. Wat ik zo leuk vind aan deze thee, is dat hij heel gezond is. Het is goedkoop, als je hem zelf kweekt op je balkon of in de tuin. Munt woekert nogal, dus je kunt voor een paar euro de hele zomer door verse muntthee drinken. Waarom muntthee zo goed voor je is, lees je in dit blog.

muntthee makenMuntthee

Werking van muntthee

Het maken van muntthee is naast dat het heel erg lekker is ook erg gezond.

De actieve bestandsdelen uit de munt hebben een licht krampstillend effect en bevorderen de aanmaak van gal in het lichaam.

De menthol werkt verkoelend en vermindert pijn. De bitter en looistoffen bevorderen de spijsvertering en wekken de eetlust op

Heb je last van menstruatiepijn of ben je misselijk? Drink dan verse muntthee. Dat helpt!

Muntthee maken

Voor het maken van muntthee heb je niet veel nodig:

♥ takje verse munt (te koop op de markt of bij tuincentrum)

♥ gekookt water in glas

Als je zelf munt kweekt, knip dan 1 of 2 takjes af en doe ze in je glas. Schenk daar gekookt water overheen en laat het wat afkoelen.

Muntthee komt uit Marokko en daar drinken ze graag hele zoete thee.  Je zou er wat honing door kunnen doen.

Ik vind de thee zonder honing erg lekker en ik probeer zo min mogelijk suiker of zoetstoffen aan mijn eten en drinken toe te voegen. Het zit al overal in zonder dat je het doorhebt!

Bewaren van verse munt

Heb je verse munt gekocht op de markt? Maak dan een theedoek vochtig en wikkel daar de munt in. Doe de vochtige theedoek in een plastic zak en bewaar in de koelkast. Zo blijft je munt langer goed

Soms kun je beter geen muntthee drinken, zoals wanneer je last hebt van een maagzweer!

Meer lezen over thee: