Ik heb mezelf een aantal maanden geleden als doel gesteld om deze zomer (1e week van juli) 62 kilo te wegen en mijn muffintop te hebben weggewerkt. Ik ben begonnen op 65 kilo en ik zit nu op 63,5 kg. Heel bewust ben ik mijn patroon aan het veranderen.

Muffintop eraf sporten

Ik ben eerst begonnen om bijna dagelijks te gaan sporten. Ongeveer 20 minuten per dag. Ik deed voornamelijk oefeningen op een matje via youtube (Blogilates en Xhit), daarna ben ik met gewichten begonnen en nu ben ik regelmatig met de kettlebell bezig (Ryan Raw). Ik ben in een paar maanden tijd echt vooruit gegaan wat betreft spieren. Ik ben nog nooit zo sterk geweest! Toch wil die muffintop maar niet weggaan. Het is nog maar een mini muffin, maar toch. Tijd om wat aan mijn voeding te gaan doen.

Muffintop dieet

Ik ben tegen crash diëten. Het maakt namelijk meer stuk in je lichaam, dan dat het je uiteindelijk oplevert. Na al het uithongeren ga je dan je boekje te buiten en voor je het weet ben je zwaarder dan je was.

Neem liever een smoothie: Groovy Grapes

Calorieën tellen

Ik volg een opleiding tot Natuurvoedingsadviseur en vind daarom ook, dat je op een juiste manier je patroon moet aanpakken. Toch vind ik dit nog niet zo eenvoudig. Ik kijk graag op de voedingswaardetabel om te zien wat er nou precies in mijn voeding zit. Ik kwam erachter dat ik teveel calorieën binnen krijg iedere dag om te kunnen afvallen. Dit heb ik nu aangepakt door mezelf als doel te stellen iedere dag 1900 kcal te nuttigen. Ik houd bij wat ik binnen krijg in een zelf gefabriceerde Excelsheet. En het werkt!

Vitaminesupplement

Afvallen is wel een inbreuk op je immuunsysteem. Ik heb daarom een voedingssupplement gekocht om ervoor te zorgen dat ik voldoende vitamines en mineralen binnen krijg in deze periode. Over 2 maanden hoop ik mijn streefdoel te hebben bereikt en ga ik mijn voedingspatroon nog verder onder de loep nemen, maar dan op orthomoleculair vlak.

Meer lezen over (het gezonde effect van) bewegen & sport

cropped-LogoColorNoText.jpeg