Toptips! Zo krijg je weer een mooie huid

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

januari 7, 2018

Een mooie huid, dat willen we allemaal wel! Helaas gaat dat niet zomaar vanzelf. Daarom geven we je een aantal tips waarmee je op een relatief eenvoudige manier je huid meer kan laten stralen. Lees je mee?

mooie huid

Mooie huid met voeding

Probeer allereerst zo veel mogelijk natuurlijke, onbewerkte voeding te eten. Hiermee voorzie je je huid van belangrijke vitamines, mineralen, aminozuren en enzymen. Voor je huid zijn vitamine A, C en E het belangrijkst.

Vitamine A wordt door je lichaam omgezet in vitamine A-zuur wat goed is voor de huid. Vitamine C en E helpen daarnaast bij de productie van collageen, dit is cruciaal om de huid jong te houden. We geven je hieronder een lijstje van voedingsproducten die de genoemde vitamines bevatten.

Bevatten vitamine A en C:
– Tomaat
– Mango

Bevatten vitamine C en E:
– Avocado
– Kiwi
– Broccoli

Bevatten zowel vitamine A, C als E:
– Spinazie
– Boerenkool

Water, water en nog eens water

Probeer twee tot drie liter water per dag te drinken. Water zorgt ervoor dat de huid beter kan ontgiften. Tevens doorbloedt de huid beter en wordt het gladder en elastischer. Door veel water te drinken kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden.

Stomen

Probeer je gezicht af en toe te stomen. Stomen is niet alleen goed als je verkouden bent, maar ook voor de huid. De poriën zullen open gaan waardoor onzuiverheden meer naar de oppervlakte komen en dus makkelijker weggehaald kunnen worden. Reinig van te voren je gezicht met een natuurlijk reinigingsproduct.

Gebruik liever geen zeep, omdat daar de huid van uitdroogt. Giet 1 liter kokend water in een schaal en ga erboven hang voor zo’n 5 tot 10 minuten. Leg een handdoek over je hoofd en de schaal. Als je last hebt van acne kan je een druppel tea tree olie toevoegen aan het water. Dit heeft een desinfecterende functie.

Goede gezichtsproducten

Ten slotte: gebruikt altijd goede gezichtsproducten. Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar is niet altijd even makkelijk. Kijk goed op de verpakking bij de ingrediënten en zorg dat het parfumvrij en natuurlijk is.

Een crème met bescherming tegen UV straling is daarnaast belangrijk. Dit is te herkennen aan de spf factor.

Bron: http://roter.nl/

Meer lezen over gezonde voeding?

WAT ZIJN JOUW TIPS EN TRUCS OM EEN MOOIE HUID TE KRIJGEN?

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op