Mindfull slapen voor jou!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

augustus 16, 2015

Goed slapen is ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid. Helaas wil het niet altijd direct lukken. Ik slaap niet binnen één uur of ik moet wel heel uitzonderlijk moe zijn. Dat is best frustrerend vooral als je partner al binnen vijf minuten slaapt.  Inmiddels ga ik standaard vroeger naar bed zodat ik minimaal 8 uur per nacht kan slapen. Ik ga dus minimaal 9 uur voordat mijn wekker gaat naar bed. Op die manier ga ik om met het moeilijker inslapen en hoef ik me niet zo moe te voelen. Daarnaast doe ik regelmatig mindfullnes oefeningen om beter te kunnen ontspannen en te slapen. Ik heb nu een nieuwe app gekocht die me helpt met mindfull slapen.

Mindfull slapen

Wat is mindfullness eigenlijk? Het is een manier om meer in het hier en nu te leven. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het juist niet. Vaak zit je in gedachten bij gebeurtenissen uit het verleden of leef je toe naar iets in de toekomst. Je bent daardoor helemaal niet bezig met de activiteiten die je nu aan het doen bent. Je draait op de automatische piloot. En dat is jammer, want je mist zoveel mooie dingen!

Daarnaast biedt het je rust in je hoofd om met volle concentratie bezig te zijn met je huidige activiteit, dan wanneer je maar piekert over bijvoorbeeld vervelende gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt. Daarnaast is mindfullness ook een methode om te gaan met alles wat er op een dag op je afkomt. Je kunt het gaan doen om meer rust te ervaren, minder te piekeren, beter omgaan met stress, beter leren concentreren, gelukkiger worden, meer genieten, effectiever werken, beter slapen en vooral beter kunnen ontspannen!

Relax & Sleep Well

Glenn Harrold is mijn favoriete stem vlak voor het slapen gaan. Zijn App heet Relax & Sleep Well en is te downloaden in de app store. In een half uurtje neemt zijn hypnotiserende stem je mee in verschillende thema’s, maar altijd met het doel om je te ontspannen. Hij heeft een Solfeggio reeks, die ik erg fijn vind om naar de luisteren, maar ook de mindfullnes audio fragmenten zijn favoriet! Binnen de app heb je een bibliotheek waar je de verschillende audiofragmenten kunt kopen. Een keer kopen is levenslang gebruik. De aanschaf is 3 euro per fragment. Meer over Glenn en zijn succes lees je hier.

Het fijne van deze app is dat hij ook te gebruiken is op vliegtuigstand. Mocht je dus in slaap vallen tijdens het fragment, dan staat je telefoon niet de hele nacht verbinding met wifi te zoeken. Ook in het vliegtuig zelf luister ik altijd naar deze app om te ontspannen.

Mindfull slapen is ook voor jou een slimme keuze!

Meer lezen over slapen?

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Stress verminderen met  apps!

Stress verminderen met apps!

Ontspannen is een must en tegenwoordig kun je stress verminderen met behulp van je telefoon. Onderweg van of naar je...

Kies voor veilige nagellak!

Kies voor veilige nagellak!

Nagellak is een prachtige uitvinding om onze nagels te versieren. Ik vind het heel erg mooi. Mooi, maar niet zo goed...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op