Momenteel hebben de ijsjes fabrikanten het druk. Je zult het waarschijnlijk zelf al wel gemerkt hebben als je in de supermarkt loopt. Je moet bijna vechten om de laatste ijsjes in de schappen of je grijpt gewoon mis. Heel vervelend, want met dat hete weer is een ijsje ontzettend lekker. Nu heb ik mooie oplossing voor je. Je kunt namelijk zelf heel makkelijk sorbetijs maken. In de afgelopen week heb ik kiwi/limoen sorbetijs gemaakt en meloen ijs. In dit blog gaan we zelf Galia meloen sorbetijs maken!

Meloen sorbetijs maken

Het leuke aan vakantie is natuurlijk dat je veel meer vrije tijd hebt dan normaal. Je kunt een dagje uitslapen of gewoon een dagje een beetje rondscharrelen in je huis, zonder het idee te hebben dat je iets moet doen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat mijn leven als ZZP-er als één grote vakantie voelt. Mijn mindset is nogal veranderd in de afgelopen jaren. Van altijd druk naar altijd tijd hebben. Ik raad het iedereen aan. Je leven wordt er veel leuker van. Als je tijd hebt of tijd maakt, dan is dit recept perfect. Het is namelijk wel een recept die je moet maken als je een dagje thuis bent, of in ieder geval om de twee uur even thuis bent. Je moet het ijs namelijk regelmatig aandacht geven.

# TIP: Begin op tijd

Het is ook belangrijk om er in de ochtend mee te beginnen, anders ga je het namelijk niet redden om het ijs goed hard te laten worden. Het gevolg is dat het dan een hele nacht de vriezer ingaat en je de volgende dag behoorlijk moet bikken om door het ijs heen te komen. Het sorbetijs wordt dan een soort van schaafijs.

Recept voor meloen ijs

♥ 1 Galia meloen ♥ 2 eetlepels honing ♥ 100 ml water Je hebt voor dit recept een mixer, een blender en een diepe bak met deksel nodig voor in de vriezer. Begin met de meloen. Verwijder de schil en snijd deze in stukken. Doe de stukken meloen met het water in de blender. Blender goed totdat de meloen tot sap is vermengd. Voeg de honing toe om het iets zoeter te maken. Doe het mengsel in een diepe bak met deksel en zet het twee uur in de vriezer. Het ijs is nu een klein beetje aangehard. Mix het kort door met de mixer en zet het nog eens twee uur in de vriezer. Ga net zo lang door tot het mengsel is veranderd in sorbetijs. Ben je toch te laat begonnen, dan kun je deze batch vergeten als meloen sorbetijs.  Het kan best een nachtje in de vriezer, maar het lijkt dan meer op schaafijs. Gebruik dit voor ijskoude smoothies. Eet smakelijk!

Meer lezen over vakantie?

I love it, meloen sorbetijs maken! Wat is jouw favoriete sorbetijs smaak? meloen sorbetijs maken