Hoe je eenvoudig een Matcha Latte thuis zelf maakt

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

juli 29, 2017

Ik houd van lekkere drankjes die het liefst ook nog iets voor mijn gezondheid doen. Matcha thee vind ik het allerlekkerst als hij koud is met een ijsklontje erbij. Een pure Matcha shot neem ik echt voor mijn gezondheid, net na het sporten en om een lekkere heldere focus te krijgen.  Een Matcha latte neem ik omdat ik het lekker vind. De melk en de melksuiker maken dit niet tot de allergezondste variant, maar nog steeds vele malen beter dan het alternatief cappuccino. Ik zal niet zeggen dat je geen cappucino meer mag drinken, maar wissel het eens af! In dit artikel lees je een recept om zelf een lekkere Matchacino thuis te maken met Matcha poeder .

matchacinoMatcha Latte

Je kunt kiezen welke melk jij het lekkerst vind in je matcha latte. Dit kan zijn ‘normale’ koemelk, amandelmelk of bijvoorbeeld soyamelk. Ik kies in dit recept voor amandelmelk. Dit heeft een hele specifieke smaak, daar moet je wel van houden. Meer gangbaar is om gewone koemelk te gebruiken. Ik heb thuis geen koemelk in de koelkast, omdat mijn vriend een intolerantie heeft voor koemelk.

Een Matcha latte is gemaakt met een beetje melk en water of alleen maar met melk . Deze variant van Matcha latte is gemaakt met een beetje melk. Het lijkt  op een cappuccino, maar dan groen!

matchacino

Wat is er goed aan Matcha?

matchachino

Wat heb je nodig voor een bakkie Matcha latte?

♥ 1 zakje Matcha poeder met shaker

♥ 50 ml amandelmelk

♥ melkschuimklopper

♥ 200 ml kokend water

♥ kokosbloesemsuiker

♥ Glas of mok

Hoe maak je Matcha Latte?

Breng 200 ml water aan de kook. Open de shaker en doe daar het water in met het zakje Matcha poeder. Doe de dop op de shaker en schud het goed door elkaar gedurende enkele seconden.

Ik gebruik de melk opschuimer van mijn Nespresso apparaat ondertussen om de amandelmelk op te schuimen. Je kunt eventueel ook melk in een pannetje verwarmen en dit dan goed opkloppen met een garde.

Ik neem een theeglas en vul deze met de matcha thee. Daarna schenk ik het opgeschuimde melk in het glas.

Ik ben een zoetekauw en bij een Matcha latte hoort een beetje een zoetje. Neem hiervoor kokosbloesemsuiker. Deze heeft geen grote invloed op je bloedsuikerspiegel, zoals gewone suiker dat heeft.

Geniet van je Matcha latte!

Gebruik Matcha ook op je pannenkoek!

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op